четвер, 20 серпня 2020 р.

Термінова новина. У Токмаку дитсадок «Барвінок» закрито на 14-денний карантин. Рішення Токмацької місцевої комісії ТЕБ на НС


У Токмаку стало більше ще на одного хворого на COVID-19. Цього разу випадок інфікування коронавірусом  лабораторно підтверджено  у працівника дитячого садочка «Барвінок», повідомляє Суботній Токмак.
У зв’язку з цим сьогодні  під головуванням секретаря Токмацької міської ради Олександра Чуба відбулося засідання місцевої комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Присутні заслухали завідуючого Токмацьким відділом Запорізького обласного лабораторного центру Миколу Бажана. Він дав відповідні роз`яснення по інциденту в дитсадку і посилаючись на документи Міністерства охорони здоров`я України, запропонував персонал і дітей дошкільного навчального закладу відправити на 14-денну ізоляцію.

Члени комісії ТЕБ та НС підтримали цю пропозицію, тож  з завтрашнього дня і по 30 серпня дитсадок «Барвінок» буде закрито на карантин через коронавірус.
Як пояснив секретар Токмацької міської ради Олександр Чуб, у контактуючих з хворим на COVID-19 осіб,  працівників дитсадка і вихованців групи, взято мазки на обстеження. Результати аналізів очікують.
В тему. Станом на 20 серпня з початку пандемії у Токмаку і районі зареєстровано 19 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, з них 14 – у серпні. 
Людмила АРМАН