вівторок, 6 липня 2021 р.

У Токмаку шкільні їдальні перейдуть на модель кейтерінгу

 Інформація про це пролунала сьогодні на нараді голови Запорізької ОДА Олександра Старуха з керівниками райдержадміністрацій, де присутні обговорили ситуацію із приведенням стану харчоблоків навчальних закладів до нових санітарних вимог.




Як повідомив  Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, за результатами минулорічної перевірки Держпродспоживслужби 29 шкіл не відповідали новим санітарним вимогам. Однак, активно до вирішення проблеми громади приступили лише на початку літа.  За останній час зауваження усунули вісім шкіл у Василівці, Дніпрорудному, Балках та інших населених пунктах.

Найкраща ситуація у Мелітопольському районі, де всі зауваження Держпродспоживслужби вже усунули. Поступово вирішується питання організації шкільного харчування і в інших громадах. Так, в містах Оріхів та Приморськ обіцяють виділити необхідні для ремонту кошти на найближчих сесіях місцевих рад.

У  Токмаку прийнято рішення перейти у школах на модель кейтерингу. 

Довідково. Кейтеринг (catering) - галузь громадського харчування  із застосуванням виїзного виробництва і (або) виїзного надання послуг.  

Згідно моделі кейтерингу, у шкільних їдальнях тепер страви готуватися не будуть, натомість їх будуть привозити з одного із закладів громадського харчування нашого міста.