Зараз, в умовах бойових дій, коли у більшості людей немає доступу до елементарних продуктів харчування, доводиться обходитися тим, що є в наявності. Багато хто самі печуть хліб та перепічки. Для такого тіста одним із обов'язкових інгредієнтів є дріжджі.
Але що робити, якщо у вас вдома немає дріжджів і купити їх не можливо? Розповідаємо, як зробити
дріжджі самим у домашніх умовах.
Домашні
дріжджі на пиві
У домашніх умовах швидко і просто можна зробити дріжджі з пива, яке почали завозити у торгівельну мережу нашого міста.
Інгредієнти:
Борошно Вода Пиво Цукор
Спосіб приготування
Для початку беремо по одній склянці тепленької води і борошна, змішуємо їх і ставимо настоюватися 5-6 годин.
Далі, додаємо до маси 1 столову ложку цукру і 1 склянку нагрітого до теплого стану пива, розмішуємо все і відставляємо в тепле місце.
Коли закваска добре підніметься – вона готова. Можна вимісити на ній тісто для млинців, пирогів смажених на сковорідці, і дріжджових виробів ( хліба і пиріжків), які випікають в духовці. Вони вийдуть гарні, смачні і дуже пишні.
Якщо Ви не використали відразу всі такі домашні дріжджі на пиві , то їх можна на кілька днів залишити в холоді.
Картопляні дріжджі
Інгредієнти:
2 шт. картоплі;
1 склянка води;
1 ст. ложка борошна.
Спосіб приготування
Картоплю почистіть від шкірки і потріть на тертці. Влийте воду, перемішайте і залиште на добу в теплі, щоб маса почала бродити. Всипте борошно, перемішайте і дайте настоятися ще 10 годин.
Далі цю закваску можна використовувати для приготування несолодкої випічки : хліба, пирогів, пиріжків, хліба.