середу, 7 квітня 2021 р.

Знай наших. Токмачанці присуджено ступінь доктора філософії

 До численних досягнень випускниці Токмацького професійного ліцею за  спеціальністю «Художник мініатюрного живопису» , а нині - старшої викладачки кафедри дизайну факультету соціальної педагогіки та психології запорізького національного університету  Ганни Чемерис додалася ще одна важлива перемога  – присудження ступеня доктора філософії .

Як повідомила пресслужба ЗНУ, у вченої був захист дисертації за новими вимогами в разовій раді в кінці вересня минулого року, а нещодавно викладачка отримала відповідний диплом.




Ганна Чемерис активно  займається науковою діяльністю: бере участь у міжнародних, всеукраїнських і регіональних науково-практичних конгресах, конференціях, семінарах:

Вона є авторкою понад  40 публікацій, серед яких 7 – у наукових фахових виданнях, 5 – у журналах, що індексуються у наукометричній базі Scopus, 2 –  у Web of Science та 7 – у Index Copernicus. Авторка та співавторка науково-методичних праць (методичних рекомендацій, навчально-методичних посібників) читає такі дисципліни як: UI/UX дизайн, веб-, гейм-дизайн, концепт-арт, живопис, проектування тощо. Усі її твори навчального характеру зареєстровані в Державній службі інтелектуальної власності (8 свідоцтв на предмет авторського права):

Ганна Чемерис  брала участь у міжнародних виставках та  опікувалася роботами студентів, які посіли призові місця та стали фіналістами Міжнародних студентських олімпіад і конкурсів.

Довідково. Докторка філософії у галузі педагогіки закінчила  Токмацький професійний ліцей за  спеціальністю «Художник мініатюрного живопису».

 У 2011 році обіймала посаду методиста кафедри дизайну Мелітопольського Інформаційного центру Інституту Реклами.

З 2007 року навчалась у Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького, де у 2014 році отримала диплом бакалавра Інформатики, а у 2016 році — диплом магістра з інформатики з відзнакою.

У 2015 році завершила навчання в Інституті Реклами, де отримала диплом бакалавра з графічного дизайну.

У 2019 році завершила навчання в Інституті дизайну, архітектури та журналістики, де отримала диплом магістра зі спеціальності «Дизайн»  із відзнакою.

З 2016 по 2020 роки була аспіранткою Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

З 2016 по 2017 рік обіймала посаду інженера-програміста інформаційно-обчислювального центру Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

З 2016 року працювала викладачем-стажистом, а з 2018 року асистентом кафедри інформатики і кібернетики Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

З 2018 року Ганна Чемерис – членкиня Спілки дизайнерів України.

У 2020 році вона захистила дисертацію на здобуття наукового ступеню доктора філософії за спеціальністю 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями) на тему «Формування графічної компетентності майбутніх бакалаврів з комп’ютерних наук» у спеціалізованій вченій раді ДФ 18.053.002 Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

З 2020 року Ганна Чемерис обіймає посаду старшого викладача кафедри дизайну Запорізького національного університету.

Сфера її наукових інтересів: цифрові технології у професійній підготовці майбутніх дизайнерів, дизайн-освіта.

За повідомленням пресслужби ЗНУ