пʼятниця, 24 серпня 2018 р.

Святковий вікенд проведіть у Бердянську. Не пожалкуєте!


Літо вже на осінь повертає, а ви ще не були у відпустці,  вам здається, що «сірі» будні поглинають вас, що ви приділяєте недостатньо уваги дружині та дітям? Тоді влаштуйте собі і їм на святкові вихідні ( 24-26 серпня)  незабутній вікенд у Бердянську – місті сімейного курорту, туристичного, оздоровчого та культурного центру півдня України.
У Бердянськ - «за здоров`ям»
Поєднання південного сонця, приморсько-степового клімату, насиченість морського повітря озоном, бромом, йодом і хлоридами, різними солями і мікроелементами забезпечили сприятливі курортологічні умови для створення у Бердянську чисельних санаторіїв, баз відпочинку, дитячих оздоровчих таборів. На території міста понад  100 оздоровчих та готельних закладів, 8 дитячих оздоровчих установ, десятки кілометрів піщаних пляжів.
На пляжах вам запропонують всі види активного відпочинку – від спокійного катання на човнах і катамаранах, до екстремального – політ на парашуті, катання на «таблетці» або гідроциклі.

Фото М.Армана

У Бердянську  завжди яскраве сонце та легкий бриз, незабутні заходи сонця над морем. Але, якщо на небі з’являться хмарки, а море почне штормити, відпочиваючим  не доведеться нудьгувати. У Бердянську добре розвинена індустрія відпочинку та розваг – тут  на набережній постійно функціонує луна-парк із привабливими для дітей каруселями, найбільшим у Європі колесом огляду «Міраж» . Для любителів водних розваг працює   Аквапарк «Мис доброї Надії» – один з найграндіозніших аквапарків в країні, та дельфінарій «Немо», що  розташовані  на Бердянській косі.
Шоу –вистава в дельфінарії.
Це варто подивитися! Під час нинішнього Всеукраїнського фестивалю журналістів «Азовське літо-2018» завдячуючи організаторам цього заходу токмацькі журналісти Людмила Арман, Яна Олійник, Михайло Арман, Віталій Голод здійснили захоплюючу екскурсію до Бердянського дельфінарію «Немо»та із задоволенням переглянули шоу-виставу за участю морських котиків і морських левів, а також дельфінів-афалін.  Ми почули чарівний спів дельфінів , оплесками оцінили їхній хист до малювання. А як вони грають з м’ячами та обручами, дуже високо стрибають і зворушливо танцюють у парі!!! 









Токмацькі журналісти - учасники Всеукраїнського фестивалю "Азовське літо" у дельфінарії
Після шоу-вистави в дельфінарії у відпочиваючих є можливість поплавати з дельфінами, зробити з ними собі фото на пам`ять. Крім цього у  дельфінарії регулярно проводяться сеанси дельфінотерапії - одного з найбільш популярних дієвих способів лікування багатьох захворювань та реабілітації у дітей.
«Сафарі» - казковий світ тварин
Тисячі відпочиваючих на Азовському морі не оминають увагою Бердянський зоопарк «Сафарі» - один з наймолодших зоопарків Європи. Він   був створений в 2004 році підприємцем Ігорем Кальченком і став першим зоопарком, побудований на території України за часів незалежності.










На території парку висаджено безліч декоративних рослин, розбиті альпійські гірки, квітники, що представляють собою сад безперервного цвітіння з початку весни до пізньої осені. Зелені насадження, представлені безліччю видом рідкісних і екзотичних дерев і чагарників. Блакитний ялівець, канадська ялина, альпійська гвоздика, гірська лаванда - ці рідкісні для нашої місцевості рослини ми зустріли в зоопарку. Чудовий розарій з 20 видів троянд полонив нас своєю красою і чудовим ароматом.
Завдяки зусилям господаря Ігоря Кальченка і персоналу зоопарка тут  все створено для комфортного проживання вихованців: просторі клітки і вольєри, штучні водойми з прісною водою і піщані острівці, де живуть 130 тварин,  тридцять  з яких занесені в Червону книгу. Зоопарк «Сафарі» став для них справжнім домом, де на радість працівникам і гостям вони дали перше потомство.



На сьогодні про існування Бердянського зоопарку знають у 26 країнах світу. Дізнайтесь про зоопарк «Сафарі»  і ви. Не пожалкуєте!
Бердянськ: тут є на що подивитись
У Бердянську досить багато цікавих пам'яток – це і слюсар Дядя Вася, який виглядає з люка на центральній площі, і пам'ятник дітям лейтенанта Шмідта, і єдиний у світі пам'ятник азовському Бичкові-годувальнику. 


Також на центральній площі розташоване  Крісло  бажань, сісти і загадати бажання в якому вважає своїм обов'язком кожен відвідувач Бердянська. 
Черги відпочиваючих шикуються, щоб сфотографуватися у величезній підкові, що начебто приносить удачу, на триколісному велосипеді «Щасливе дитинство».  Взагалі цікавих пам'ятників в місті дуже багато, наприклад, пам'ятник рибалкам, котрі відважно долають могутніх осетрів, і   дачникам біля центрального ринку, та все і не перерахуєш.
Ви ще читаєте цей текст?! Швидше  складайте речі у валізу та їдьте у Бердянськ за новими пригодами і незабутніми враженнями! Ласкаве море, лікувальні грязі та різноманітні розваги чекають на вас! 
А ми вже у Бердянську,  з радістю використовуємо погожу днину і збираємо колекцію неповторних вражень…





Людмила АРМАН,
Михайло АРМАН