середу, 7 квітня 2021 р.

Безпека у Токмацькому закладі освіти. Рішення є!

 Педагогічний колектив ЗЗСО № 5 Токмацької міської ради висловлює  подяки начальнику відділу освіти Черкасовій Світлані Вікторівні та депутатам Токмацької міської ради за виділення коштів на закупівлю та встановлення камер зовнішнього відеоспостереження по території закладу. На весняних канікулах працівники фірми «НИК» виконали зазначену роботу.




Ми вважаємо, що використання відеоспостереження в закладі здатне забезпечити безпеку учнів, співробітників і відвідувачів. Під спостереженням перебувають входи-виходи, щоб дитину не викрали, чи не винесли якесь майно.

Перегляд з камер налаштований на двох комп’ютерах та двох мобільних телефонах адміністрації закладу. Відеоспостереження є доведеним ефективним інструментом забезпечення безпеки в закладі, але це не означає, що з його допомогою всі проблеми в школі відразу будуть вирішені. Однак, відеоспостереження може істотно знизити ризик проникнення, і забезпечити запис протиправної поведінки.

Що і відбулося у перший тиждень після весняних канікул. Крадіжка! На шкільному подвір’ї у дитини поцупили мобільний телефон із бічної кишені рюкзака. Дитина залишила рюкзак без нагляду – доросла людина привласнила чуже. Три дні адміністрація закладу працювала із файлами з камери, переглядали вчителі та співробітники під забороною розповсюджувати серед батьків та учнів інформацію. Окреслили усі нюанси, ідентифікували особу, яка скоїла крадіжку. Потім дочекалися, у понеділок, коли ця людина знов прийде до шкільного подвір’я, і наполегливо запросили до кабінету директора на перегляд відео. Під вагомими доказами особа визнала факт здійснення крадіжки, під кінець робочого дня принесла телефон.

До чого ми розповідаємо про це?.. В першу чергу, відеокамери спостереження можуть стати ефективним засобом, що забезпечує отримання вагомих доказів того, що сталося насправді, коли поблизу не було вчителів або інших дорослих.

Завдяки можливостям доступних сьогодні систем відеоспостереження, ми можемо надати безпечне середовище для учнів, співробітників і відвідувачів, не посягаючи на їх права на недоторканність приватного життя.

Тому звертаємося із проханням до депутатів міської ради, що для спостереження за усією територією закладу, нам необхідні ще камери. І сподіваємося, що нас почують. І депутати міської ради знайдуть кошти на облаштування достатньою кількістю камер, не тільки нашого закладу, а і інших закладів освіти Токмацької громади. Це дійсно – освітня безпека!

Педагогічний колектив ЗЗСО № 5 Токмацької міської ради