суботу, 23 лютого 2019 р.

Такі пельмені ви ще не їли



Пельмені – геніально-проста і ситна  їжа:  лише тісто і фарш, але який надзвичайний смак. Проте, головне у пельменях  - тісто, адже, яку б вишукану начинку ви у них не поклали б, з невдалим тістом вся робота буде марною: при варці пельмені розлізуться, або злипнуться.  Тож сьогодні «Суботній Токмак» пропонує Вам рецепт перевіреного, найбільш вдалого  тіста для пельменів, а також -  цікаві варіанти начинок для пельменів. Обирайте собі до смаку!

Ідеальне тісто для пельменів
Інгредієнти
6 скл. пшеничного борошна,
2 яйця,
1 ч. ложка солі,
1,5 скл. води.
Спосіб приготування
 2 склянки борошна заварити пів склянкою окропу. Потім замісити з усіма іншими інгредієнтами тісто. Загорнути в харчову плівку і дати відпочити при кімнатній температурі.


Пельмені з грибами, яйцем і цибулею
Інгредієнти:
5 яєць,
300 г шампіньйонів,
4 цибулини,
лавровий лист,
сіль, перць,
вершкове масло.
Спосіб приготування
 Гриби дрібно порізати. Яйця зварити, охолодити. Цибулю підсмажити кілька хвилин на розпеченій сковорідці, додати спеції. Додати гриби і смажити до готовності цибулі, охолодити. Яйця порізати дрібно і змішати з грибним фаршем. Тісто розкачати, порізати квадратами. На кожен квадрат покласти по столовій ложці фаршу, скласти в трикутник, краї защепити, надати форму пельменів. Пельмені варити у підсоленій воді 5 хвилин після того як вони спливуть. Воду злити, пельмені змастити вершковим маслом і жареною кільцями цибулею.

 Пельмені з гречаною кашею і печінкою
 Інгредієнти:
300 г яловичої печінки,
½ скл. гречки,
1 цибулина,
1 ч. ложка солі,
4 ст. ложки олії,
перець, сметана для заправки.
Спосіб приготування
 Печінку помити, очистити від плівки, порізати на дрібні шматочки. Цибулю почистити, порізати кубиками. Обсмажити цибулю з печінкою на олії хвилин 20, постійно помішуючи. Гречку помити, залити склянкою води, відварити. В готову кашу додати смажену з цибулею печінку, разом з олією, в якій вони смажилися. Перекрутити через м’ясорубку. Фарш посолити, поперчити й охолодити. Пельмені ліпити і варити як у попередньому рецепті.

Ліниві пельмені "Троянди"
Інгредієнти:
3 скл. борошна,
¾ скл. молока,
¼ скл. чорного міцного чаю,
1 яйце,
м’ясний фарш,
сіль,
морквина, солодкий перець,
часник, олія, сметана.
Спосіб приготування
Для тіста: молоко змішати з чаєм, яйцем, сіллю, додати борошно. Борошно підсипати поступово – замісити, дати тісту відпочити, накрити плівкою. Тісто розділити на 4 частини, тонко розкатати. Викласти фарш. Завернути в рулет, защепити краї. Порізати на шматочки товщиною в 2 сантиметри. Поставити воду, щоб закипіла, додати перець, лавровий лист, олію, товчений часник, потім – пельмені. Варити хвилин 5-10. Відцідити. Зробити соус: моркву потерти на тетці, перець порізати соломкою, обсмажити все на олії. Додати сметану, посолити, поперчити, ще трішки притушкувати. Викласти соус поверх зварених пельменів.