Пельмені – геніально-проста і ситна їжа: лише тісто і фарш, але який
надзвичайний смак. Проте, головне
у пельменях - тісто, адже, яку б вишукану начинку
ви у них не поклали б, з невдалим тістом вся робота буде марною: при варці пельмені розлізуться, або злипнуться. Тож сьогодні «Суботній Токмак» пропонує
Вам рецепт перевіреного,
найбільш вдалого тіста для пельменів, а також - цікаві варіанти начинок для пельменів.
Обирайте собі до смаку!
Інгредієнти
6 скл. пшеничного борошна,
2 яйця,
1 ч. ложка солі,
1,5 скл. води.
Спосіб приготування
2 склянки борошна
заварити пів склянкою окропу. Потім замісити з усіма іншими інгредієнтами
тісто. Загорнути в харчову плівку і дати відпочити при кімнатній температурі.
Пельмені з грибами, яйцем і цибулею
Інгредієнти:
5 яєць,
4 цибулини,
лавровий лист,
сіль, перць,
вершкове масло.
Спосіб приготування
Гриби
дрібно порізати. Яйця зварити, охолодити. Цибулю підсмажити кілька хвилин на
розпеченій сковорідці, додати спеції. Додати гриби і смажити до готовності
цибулі, охолодити. Яйця порізати дрібно і змішати з грибним фаршем. Тісто
розкачати, порізати квадратами. На кожен квадрат покласти по столовій ложці
фаршу, скласти в трикутник, краї защепити, надати форму пельменів. Пельмені варити у підсоленій воді 5 хвилин
після того як вони спливуть. Воду злити, пельмені змастити вершковим маслом і
жареною кільцями цибулею.
Пельмені з гречаною кашею і печінкою
Інгредієнти:
½ скл. гречки,
1 цибулина,
1 ч. ложка солі,
4 ст. ложки олії,
перець, сметана для заправки.
Спосіб приготування
Печінку помити,
очистити від плівки, порізати на дрібні шматочки. Цибулю почистити, порізати
кубиками. Обсмажити цибулю з печінкою на олії хвилин 20, постійно помішуючи.
Гречку помити, залити склянкою води, відварити. В готову кашу додати смажену з
цибулею печінку, разом з олією, в якій вони смажилися. Перекрутити через
м’ясорубку. Фарш посолити, поперчити й охолодити. Пельмені ліпити і варити як у попередньому
рецепті.
Ліниві пельмені "Троянди"
Інгредієнти:
3 скл. борошна,
¾ скл. молока,
¼ скл. чорного
міцного чаю,
1 яйце,
м’ясний фарш,
сіль,
морквина,
солодкий перець,
часник, олія,
сметана.
Спосіб приготування
Для тіста: молоко
змішати з чаєм, яйцем, сіллю, додати борошно. Борошно підсипати поступово –
замісити, дати тісту відпочити,
накрити плівкою. Тісто розділити на 4 частини, тонко розкатати. Викласти фарш.
Завернути в рулет, защепити краї. Порізати на шматочки товщиною в 2 сантиметри.
Поставити воду, щоб закипіла, додати перець, лавровий лист, олію, товчений
часник, потім – пельмені. Варити хвилин 5-10. Відцідити. Зробити соус: моркву потерти на тетці, перець порізати соломкою,
обсмажити все на олії. Додати сметану, посолити, поперчити, ще трішки
притушкувати. Викласти соус поверх зварених пельменів.