субота, 2 березня 2019 р.

Без мороки. Такі смачні і корисні страви з печінки.


Сьогодні субота, вихідний і ви не знаєте чим побалувати своїх домочадців. Не біда. Ми пропонуємо вам приготувати корисні, оригінальні і смачнючі страви з печінки.
Печінка надзвичайно корисна для організму людини. Лише той факт, що у ній міститься залізо, що  необхідне для синтезу гемоглобіну, а отже кровотворення, робить цей продукт просто незамінним. Особливо  людям, які страждають на анемією. У складі печінки одночасно присутні білки, жири і вуглеводи. Вміст корисних складових у печінці величезний – це і вітаміни груп A, D, E, K, С, В, а також мікро- та макроелементи магній, цинк, калій, кальцій, фосфор, тощо. При термічній обробці корисні властивості печінки не втрачаються. Через те, що у печінці мітиться багато білків, цей продукт вважається дієтичним і широко використовується у  кулінарії.

Ковбаса домашня з печінки

Інгредієнти
печінка – 500 г
сало – 500 г
часник – 3 зубці
борошно – 1,5 скл
крохмаль – 0,5 скл
яйця – 5 шт
сметана – 1 ст.ложка
сіль, перець за смаком.
 Спосіб приготування
Сало розділити на 2 частини. Одну частину разом з помитою і  очищеною  від плівочок печінкою пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері.ну сала порізати дрібними кубиками як на салат. Додати у змелений фарш і перемішати.
Всипати борошно, крохмаль, влити сметану. Яйця збити віничком чи виделкою і додати до фаршу. Покласти подрібнений часник, посолити, поперчити за смаком.
Фарш розділити на дві частини, кожну -  викласти в харчовий пакет, скрутити пакет у вигляді ковбаски,  «вигнати» з нього повітря, зав’язати кінець, залишивши трішки вільного місця. Цей пакет покласти ще в один, так само «вигнавши» повітря і щільно зав’язавши. У такий же спосіб запакувати і другу половину фаршу. Поставити на вогонь велику каструлю, налити холодної води і відразу ж (у холодну воду!) опустити пакети з ковбасою. Коли вода закипить, вогонь зменшити і варити 2 години.
Готові ковбаси дістати з води, повністю остудити,  зняти пакети. Перед подачею на стіл нарізати скибочками.

Салат з печінкою «Ніжність»
Інгредієнти
400 г курячої печінки
5 солених огірків
3 яйця
100 г твердого сиру
2 ст. ложки майонезу
сіль, перець.
 Спосіб приготування
Печінку відварити і порізати тонкими скибочками завдовжки близько 2–3 см.
Огірки нарізати соломкою. Яйця зварити круто, охолодити, порізати. Сир потерти.
Викласти смугами на пласку тарілку (печінка, сир, огірки), додавши майонезу і прикрасивши яйцями.

Печінковий торт з грибами
Інгредієнти
печінка – 1 кг
яйця – 5 шт
молоко – півсклянки
цибуля – 4 шт
борошно – 2 скл

зелень
сіль, перець
соняшникова олія
шампіньйони – 0,5 кг
сметана – 1 скл
Спосіб приготування
Печінку і 2 цибулини перекрутити через м’ясорубку, додати яйця, борошно, молоко, сіль, перець. Суміш повинна мати консистенцію густої сметани.
На сковороді, змащеній олією, спекти великі млинці, обсмажуючи їх з обох боків.
Гриби почистити і посмажити з цибулею. Посолити, додати сметану і трохи потушкувати.
Млинці змащувати начинкою із грибів і складати їх у вигляді торта. Верхній млинець можна прикрасити зеленню.