понеділок, 13 квітня 2020 р.

ГУРТОБУС: наступна зупинка - місто Токмак


«Гуртобус» (англійською — Community Culture Bus) — це пасажирський автобус, що був перетворений на мобільний культурний центр. 
З початку травня до кінця жовтня 2020 року Гуртобус подорожуватиме між населеними пунктами та влаштовувати культурно-освітні заходи, серед яких — мистецькі та наукові практикуми, лекції та семінари, виставки та презентації, кінопокази, зустрічі з професіоналами креативних індустрій, інтерактивні події.
У 2019 році Гуртобус / CommunityCultureBus вже відвідав 25 громад у 14 областях України, створивши унікальну культурну програму у співпраці з регіональними партнерами.
У 2020 році Гуртобус продовжує влаштовувати події по всій Україні, аби посприяти культурному виробництву та мережуванню за межами столиці та великих міст. У пріоритетах проєкту — міжрегіональний діалог, децентралізація культури, обмін знаннями та поширення надихаючих досвідів, розбудова громадянського суспільства.
Пройшовши конкурсний відбір, місто Токмак було обрано наступною «зупинкою» проекту «Гуртобус». Орієнтовно, культурний пересувний хаб завітає до нашого міста влітку 2020 року, а конкретні дати будуть повідомлені уже у червні.
Партнерами проведення заходів «Гуртобусу» у Токмаці виступили виконавчий комітет Токмацької міської ради, ГО «Платформа Суспільної Взаємодії», а допомогу в організації програми перебування візьме й Молодіжна рада при виконавчому комітеті Токмацької міської ради.
Усі заходи будуть безкоштовними для мешканців та молоді міста. Проект реалізується Фондом ІЗОЛЯЦІЯ за підтримки та у співпраці з Посольством США в Києві.
Пресслужба Токмацької міської  ради