З 29 квітня в Україні дозволяється робота агропродовольчих
ринків. Про це сказано в тексті Постанови головного санітарного
лікаря України, заступника голови Міністерства охорони здоров`я Віктора Ляшка.
У Постанові, що набирає
чинності з 29 квітня 2020 року, вказано
ряд вимог до профілактичних заходів протидії поширення коронавируса при
торгівлі продуктами харчування на агропродовольчих ринках:
наявність реєстрації агропродовольчого ринку, як оператора
ринку харчових продуктів відповідно до ЗУ «Про основні засади та вимоги до
безпеки і якості харчових продуктів»;
допуск співробітників агропродовольчого ринку, продавців,
відвідувачів на територію тільки при наявності маски або респіратора і
проходження безконтактного скринінгу;
наявність на всіх входах і в'їздах ринку антисептиків;
кількість відвідувачів, які одночасно знаходяться на території ринку, не
повинна перевищувати розрахунку - один покупець на 10 метрів квадратних
торгової площі;
Так на карантині торгують рибою у Токмаку |
відстань між робочими місцями продавців має бути не менше 3
метрів, а місця торгівлі потрібно обладнати захисними екранами між продавцем і
покупцем;
кожні 3 години повинна проводитися дезінфекція контактних
поверхонь і всіх приміщень (включаючи стаціонарні торгові місця в кінці
робочого дня);
відсутність стихійної торгівлі на території ринку;
постійне інформування відвідувачів про встановлені
обмеження;
ринком забезпечується контроль за профзаходи протидії
поширення коронавіруса і оперативне усунення порушень.