неділя, 12 липня 2020 р.

Перші ластівки. У Токмаку стало доступним цифрове телебачення. У кого бере сигнал Т2


Два роки тому аналогове телебачення відключили, а сигнал Т2 на Токмаччині не бере. Тож весь цей час  жителі Токмака позбавлені доступу до цифрового телебачення.
При переході на цифрове телебачення Т2 у Запорізській області поставили 5 ретрансляторів, зокрема у  Мелітополі та  Оріхові.
Передбачалося, що Токмак буде покриватися цифровим телесигналом з Мелітополя, але сталося не так,як гадалося. Наше місто опинилося у так званій ямі. З Мелітополя  у Токмак сигнал Т2  не доходить, а тому у токмачан немає можливості дивитися українські телеканали у відмінній цифровій якості.
Аби виправити це, ще у 2018 році міська влада звернулася до президента України. Але йому було не до Токмака.
Тож   у міськраді своїми силами ухвалили проєкт завдяки якому мережа Т2 стала доступна для жителів міста.
- Виникла ідея покрити Токмак хоч частково сигналом Т2. Для цього ми розробили схему для багатоповерхівок, зробили пробні проекти. У межах проєкту на даху багатоповерхового будинку по вулиці Шевченко встановлена телевізійна антена зі спеціальним  посилювачем. У під’їзді змонтовано апаратуру і  мережу Т2.  Тридцять два  канали чітко показують, якість добра, - розповів секретар Токмацької міської ради Олександр Чуб. Він також зазначив, що мережа цифрового Т2 з`явиться на перших чотирьох  багатоповерхівках нашого міста.


- Згідно проєкту ми вибрали чотири будинки по вулиці Шевченка ( гуртожиток і там, де згідно списків управління соцзахисту , живуть більше токмачан із соціально-вразливих категорій населення – це пенсіонери,  багатодітні родини, малозабезпечені громадяни). Послуга підключення до мережі Т2 безкоштовна. Всі витрати покриваються з міського бюджету. Таким чином ми протягнули  руку підтримки малозабезпеченим жителям нашого міста, - сказав міський голова Токмака Ігор Котелевський.
За його словами, якщо Токмак пройде успішно проєкт, програма підключення до мережі цифрового телебачення Т2 стане масштабною.
Михайло АРМАН