неділя, 12 липня 2020 р.

Громадські активісти виступили за впровадження бюджету участі у Токмаку


Керівники громадських організацій Токмака «Інститут Громадського Розвитку Ортега-і-Гасет (Ортега Гасет)  ( Наталія Лалабекова), NGO YES ( Валерія Овчарова), Центру розвитку та підтримки молодіжних ініціатив ( Влад Мікша), Агенція розвитку "Спроможна громада" ( Марина Таран), Лада-ЮА ( Юлія Корнієнко) зробили колективне звернення до міського голови Токмака Ігоря Котелевського  щодо необхідності впровадження бюджету участі в Токмаку.

Бюджет участі – це демократичний процес, який надає можливість кожному громадянину брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та/або голосування за них. Будь-який житель міста може подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету.
Така практика успішно впроваджена в багатьох сусідніх містах та громадах. Наприклад, школярам Гуляйполя вдалося побудувати сучасний скейт майданчик, завдяки участі в громадському бюджеті, - пояснив 
голова ініціативної групи «Рада Розвитку Токмака» Аскад  Ашурбеков. -Сподіваємось на підтримку мера та депутатського корпуса. Зі свого боку обіцяємо всебічну підтримку та участь в процесі.