середу, 8 липня 2020 р.

Народний депутат Павло Мельник ініціює створення «Національної стратегії розвитку туризму» та Національного агентства України з туризму


Відбулася зустріч групи народних депутатів фракції політичної партії «Слуга Народу» з Президентом України Володимиром Зеленським.
Народний депутат України Павло Мельник ( виборчий округ № 81, куди входить Токмак і Токмацький район)  ініціював на цій зустрічі питання розвитку туризму в Україні, адже в цьому секторі економіки задіяний кожен дев'ятий житель планети.  
Народний депутат Павло Мельник ( зліва)  на -зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським

Внесок туризму у світовій ВВП становить 10%, проте в нашій країні цей показник поки становить 1,5% ВВП.
Міжнародні експерти вважають, що туризм забезпечує більше робочих місць, ніж в середньому по всіх секторах, а за окупністю інвестицій впевнено конкурує з видобутком нафти і в багатьох розвинених країнах вважається одним з ключових економічних напрямків через високу окупність інвестицій.
- Україна має всі передумови, щоб стати однією з найпопулярніших туристичних країн у світі. Її вигідне геополітичне розташування, історично багата спадщина і мальовнича природа приваблива як для зовнішніх, так і для внутрішніх мандрівників.
Наш славетний Запорізькій край має багато красивих та привабливих місць для туристів: острів Хортиця, узбережжя Азовського моря - Приморськ, Кирилівка, курорти Приазов'я мають отримати серйозний розвиток, - розповів Павло Мельник.
- Вже розпочато програму Президента «Мандруй Україною», а мною ініційовано проект «Відпочивай в Україні». Це проекти популяризації внутрішнього туризму, що є серйозним поштовхом для розвитку галузі. Ситуація з обмеженням виїзду за кордон для українців – це час можливостей саме для українського туризму.
- Раніше я звернувся до Голови Запорізької обласної державної адміністрації щодо зниження вартості пасажирських перевезень до курортних населених пунктів Азовського моря. З трибуни Верховної Ради запросив всіх українців відпочити у сонячній Кирилівці, запросив до чудового міста Приморська та інших курортів Приазов’я. Сподіваюсь вже незабаром курорти Запорізької області стануть привабливішими для всіх українців.
Мною запропоновано створення «Національної стратегії розвитку туризму» на період від 5 до 10 років, а також створення Національного агентства України з туризму (зараз цим займається Департамент туризму і курортів Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства), для координації дій державних органів з розвитку туризму в країні і залученню інвестицій в туристичну галузь, - зазначив народний депутат Павло Мельник.
Президент України Володимир Зеленський підтримав ці ініціативи та запропонував нардепу долучитися до команди, що займається розробкою проектів розвитку туризму в Україні. Павло Мельник  у свою чергу запросив Президента відвідати курорти Запорізької області.