четвер, 24 вересня 2020 р.

СВК «Мирний»: основний вид діяльності - рослинництво

З поміж п'яти напрямків діяльності  СВК «Мирний»   основний - це рослинництво. 

Підприємство обробляє понад 3 тисячі га землі. На полях СВК «Мирний» вирощують зернові, олійні та бобові культури, кукурудзу,  використовуючи передові технології та новітню техніку. 




Завдяки злагодженій роботі та професіоналізму працівників рослинницької галузі, навіть в неурожайні та посушливі роки, колективу вдається посіяти, виростити, зібрати та зберегти вдало вирощену продукцію. А під час гарячої пори жнив на полях безупинно працює близько 50 чоловік та 5 комбайнових екіпажів.

Ми постійно освоюємо вирощування нових культур. Минулого року вперше було засіяно і зібрано врожай гречки та проса. Практика показала себе успішною, в майбутньому ці культури стануть традиційними для полів підприємства. Цього року вперше було вирощено врожай озимого гороху.

Крім того постійно оновлюється парк сільськогосподарської техніки, що робить хліборобську працю ще більш якісною та продуктивною.




 

Запорукою розвитку підприємства, а отже, і стабільного майбутнього кожного працівника та пайовика, є збільшення підприємством свого земельного фонду. Так, за три роки до оброблювальних земель було ще залучено більше 800 га.

- Результати нашої успішної роботи , в першу чергу відчувають на собі люди – розмір орендної плати за паї є одним з найвищих у Токмацькому районі. Крім того, пайовики отримують іншу різного виду допомогу, це і можливість придбати 700 грамову булку хліба за ціною 4 грн., і знижка у розмірі 500 грн. з кожної тони на придбання паливних брикетів, це і пільгова оплата за воду у розмірі 5 грн. за 1 куб.м.

Ми розуміємо, що в такі складні для країни часи, коли економіка ледь працює, все це є суттєвою допомогою для наших земляків.

Викладене є незаперечними показниками злагодженої роботи кожного працівника і підприємства в цілому, виваженої зовнішньої і внутрішньої політики керівництва СВК «Мирний», свідченням невпинного розвитку та впевненості в майбутньому, - розповів голова СВК «Мирний» Володимир Хижук.