середу, 5 лютого 2020 р.

Токмацька порадниця. Павук у будинку — прикмета. Що означає і вплив на життя


Хтось боїться змій, хтось мишей, а хтось впадає в непритомність, побачивши тонку павутинку з павуком.
Фото ілюстративне з інтернету
До речі, знаходження павучка в квартирі ніяк не символізує недбалість господарів. Тому, прикмета — павук в будинку може мати різне трактування. Яке? «Токмацька порадниця»  розповість  у цій статті.
Павутина в будинку - прикмети
Наші предки здавна вірили, що павуки дружать з Домовим, а павутина - найкращий ловець проблем, напастей і неприємностей. Крізь її осередки в будинок приходять щастя і удача, а зло і все погане прилипає, заплутується в павутині і тане.
Згідно з народними повір'ями, багато павутини в будинку - прикмета до багатства. Однак, спеціально не прибирати і залишати павукову мережу по всій квартирі марно. Це не спрацює.
Прокинувшись вранці, побачити, що павук сплів павутину на стелі прямо над ліжком, - прикмета до швидкої удачі в якійсь справі. Народними повір'ями рекомендується не прибирати виткану павукову мережу до тих пір, поки прикмета не збудеться.
За прикметами, павутина в кутах квартири вказує на місця, де зібралося багато негативної енергії. Так павучок підказує, де саме зібралася нечисть, і де слід провести очищення будинку свічкою і молитвою.
Побачити павутину над вхідними дверима або за нею, - прикмета до чуток і пліток. Слід готуватися до того, що недоброзичливці плетуть мережі інтриг за вашою спиною.
Павутина, виявлена ​​над дверима або за нею всередині будинку або квартири, попереджає про обман і брехню. Прибирати таку павутину не  можна ні в якому разі, оскільки це може тільки погіршити ситуацію.
Побачити павутину на кухні, наприклад, біля столу; за плитою, раковиною або навісним шафкою; біля ніжки табурета або близько підвіконня, - значить, у господині будинку скоро з'явиться помічник.
У наших предків існувало повір'я, що павук плете павутину в кутку вікна - на гарну погоду. Вважалося, що майбутній день буде теплим і без опадів. Однак, ця прикмета збувається, якщо в такий павутині сам павук сидить в її центрі. Якщо ж павука в павутині немає, - це прикмета до дощу.
Якщо випадково зачепити павутину на вікні, - це прикмета до швидкої зустрічі зі старим другом.
Павук у будинку - загальні трактування
Прикмета — павук в будинку несе грошове забарвлення або передвіщає приємні новини, зустрічі. Також шанс виграти в лотерею або отримати спадщину здалеку.
Якщо павук в будинку чорного кольору — це несприятливий знак. Будь-яка подія буде йти по життю з негативним відтінком. Павук, що спустився по нитці, під час застілля передвіщає вам ворога. Членистоногий, що зустрівся на кінець дня — до радісних майбутніх подій. Зустріч, що відбулася в нічний час, обіцяє професійний злет. Може бути, ви отримаєте перспективну посаду або почнете впевнено підніматися по кар’єрних сходах. Павук в будинку, що впав у воду, обіцяє неприємні робочі моменти. Поганою прикметою вважається «попадання в павутину». Якщо ви в ній заплуталися — чекайте біди. Вихід — переплюньте через ліве плече і промовте: «чур мене». Всі хочуть зустріти любов. Тоді шукайте очима павука, який сидів на стіні. Небажано побачити комаха на кухні — це до побутових сварок.
Оберіг з павутини
З павутини, виявленої в своїй квартирі, можна зробити оберіг. Для цього в невеликій полотняний мішечок (зшитий своїми руками і без швейної машинки) потрібно акуратно скласти зібрану павутину. Цей оберіг слід носити з собою постійно - він буде захищати від усіх бід і залучати удачу.
Що буде, якщо вбити павука в будинку?
Практично у всіх джерелах цей вчинок не вважається хорошим. Ви можете піддатися розлуці з коханою людиною або стати жертвою змови чи інтриг. Кращий спосіб позбутися непроханого гостя — це зібрати павутину в ганчірочку і винести на вулицю.( при цьому треба постаратися, щоб сам павук залишився живий), а потім вимити руки і сказати: «Все погане - піди, а хороше - зі мною залишись».
Павук може послужити вам добру службу, поїдаючи комарів і мух. Цікавий факт: павуки не дружать з тарганами. Тож якщо у вашій оселі водяться павучки, ви навряд чи станете володарем кланів  тарганів.