субота, 23 січня 2021 р.

Маринуємо гливи ( вешенки) швидко і смачно

 Мариновані гливи  швидкого приготування

Інгредієнти:


 гливи – 1 кг

 вода - півлітра

 сіль - 2 столові ложки

 цукор пісок - 1 столова ложка

оцет столовий  9% - 90 грам

олія – 1 столова ложка

 лавровий лист,

гвоздика

 перець горошком  за смаком.

Спосіб приготування

Приготування починають з самих грибів. Насамперед потрібно позрізати капелюшки. Ніжки можна відкласти в сторону, вони знадобляться для приготування грибної ікри або паштету. Якщо  капелюшки грибів великі, їх ріжуть на шматочки і миють все під проточною водою. Потім підготовлені гриби поміщають у  каструлю з водою. Туди ж додають спеції, цукор, сіль і ставлять на плиту.

Після того як гриби закиплять, слід додати в них столовий оцет. Потім потрібно зменшити вогонь і варити гливи ще півгодини. Після закінчення часу каструлю знімають і відставляють в сторонку. Гриби  повинні повністю охолонути. Після цього можна перекладати гриби в чисті скляні банки. У кожну банку вливаємо трохи олії. Тепер можна закривати тару і перекладати банки в холодильник.

Через добу, гриби будуть повністю готові до вживання.

 

Мариновані гливи з лимоном

 


Інгредієнти

свіжі гливи - 1 кілограм;

 сік з половини лимона;

 сіль - 2 столові ложки;

 цукор пісок - 1 столова ложка;

 часник - 2 зубчики;

олія - ​​50 грам;

 чорний перець горошком

 гвоздика на смак

лавровий лист

 столовий оцет 9% - 2 столові ложки;

 цибуля - 1 штука

 вода - півлітра

Спосіб приготування

Гриби  слід нарізати на невеликі шматочки. Відставляємо їх в сторону і займемося приготуванням маринаду. У підготовлену каструлю вливаємо необхідну за рецептом кількість води, вливаємо туди олію  і додаємо сіль. Також у воду слід додати вичавлений з лимона сік і дрібно нарізаний часник.

Каструлю ставимо на плиту і включаємо вогонь. Доводимо маринад до закипання і додаємо в нього перець горошком і гвоздику. Перекладаємо в каструлю нарізані і промиті гливи.  Можна також додати лавровий лист за смаком.

Після цього потрібно проварити гриби протягом 15 хвилин. Потім в каструлю кидають нарізану цибулю (півкільцями) і столовий оцет. Все ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону. Коли гриби охолонуть, їх  можна вживати в їжу.

Якщо ви захочете закатати мариновані гливи, то просто перекладіть гарячі гриби в стерилізовані банки, залийте маринадом і закатайте кришками. Коли банки повністю охолонуть, можна буде перекласти їх в темне прохолодне приміщення.

Вибір грибів

В даний час гриби гливи користуються неймовірною популярністю. Вони прекрасно підходять для супів, закусок, салатів, пирогів і піци. Їх можна варити, запікати, смажити і маринувати. Сьогодні ми розповімо вам  про те, як швидко приготувати мариновані гливи в домашніх умовах. Така закуска точно сподобається вашим рідним і близьким.

Не всі знають, що молоді грибочки містять більшу кількість вітамінів та інших корисних речовин. Вони найкраще підійдуть для маринування. До того ж невеликі за розміром гриби зручніше викладати в банки. Їх можна зібрати самостійно або купити в магазині. 



На прилавках представлений величезний вибір глив. Вибирайте тільки середні і маленькі за розміром. Шапочки у них повинні бути пофарбовані в приємний сірий відтінок, який злегка віддає жовтизною. На фото нижче добре видно, якими мають бути якісні гриби

На краях шляпки є невеликі тріщинки. Вони не повинні бути занадто помітними. Вибирайте тільки рівні й акуратні грибочки. Також не підходять гливи з жовтими плямами