Мариновані гливи швидкого приготування
Інгредієнти:
гливи –
вода - півлітра
сіль - 2 столові ложки
цукор пісок - 1 столова ложка
оцет столовий 9% - 90 грам
олія – 1 столова ложка
лавровий лист,
гвоздика
перець горошком за смаком.
Спосіб
приготування
Приготування починають з самих грибів. Насамперед потрібно позрізати капелюшки. Ніжки можна відкласти в сторону, вони знадобляться для приготування грибної ікри або паштету. Якщо капелюшки грибів великі, їх ріжуть на шматочки і миють все під проточною водою. Потім підготовлені гриби поміщають у каструлю з водою. Туди ж додають спеції, цукор, сіль і ставлять на плиту.
Після того як гриби закиплять, слід додати в них столовий оцет. Потім потрібно зменшити вогонь і варити гливи ще півгодини. Після закінчення часу каструлю знімають і відставляють в сторонку. Гриби повинні повністю охолонути. Після цього можна перекладати гриби в чисті скляні банки. У кожну банку вливаємо трохи олії. Тепер можна закривати тару і перекладати банки в холодильник.
Через добу, гриби будуть повністю готові до вживання.
Мариновані гливи
з лимоном
Інгредієнти
свіжі гливи - 1
кілограм;
сік з половини лимона;
сіль - 2 столові ложки;
цукор пісок - 1 столова ложка;
часник - 2 зубчики;
олія - 50 грам;
чорний перець горошком
гвоздика на смак
лавровий лист
столовий оцет 9% - 2 столові ложки;
цибуля - 1 штука
вода - півлітра
Спосіб
приготування
Гриби слід нарізати на невеликі шматочки.
Відставляємо їх в сторону і займемося приготуванням маринаду. У підготовлену
каструлю вливаємо необхідну за рецептом кількість води, вливаємо туди олію і додаємо сіль. Також у воду слід додати
вичавлений з лимона сік і дрібно нарізаний часник.
Каструлю ставимо
на плиту і включаємо вогонь. Доводимо маринад до закипання і додаємо в нього
перець горошком і гвоздику. Перекладаємо в каструлю нарізані і промиті гливи. Можна також додати лавровий лист за смаком.
Після цього потрібно
проварити гриби протягом 15 хвилин. Потім в каструлю кидають нарізану цибулю
(півкільцями) і столовий оцет. Все ретельно перемішуємо і відставляємо в
сторону. Коли гриби охолонуть, їх можна
вживати в їжу.
Якщо ви захочете
закатати мариновані гливи, то просто перекладіть гарячі гриби в стерилізовані банки,
залийте маринадом і закатайте кришками. Коли банки повністю охолонуть, можна
буде перекласти їх в темне прохолодне приміщення.
Вибір грибів
В даний час гриби гливи користуються неймовірною популярністю. Вони прекрасно підходять для супів, закусок, салатів, пирогів і піци. Їх можна варити, запікати, смажити і маринувати. Сьогодні ми розповімо вам про те, як швидко приготувати мариновані гливи в домашніх умовах. Така закуска точно сподобається вашим рідним і близьким.
Не всі знають, що молоді грибочки містять більшу кількість вітамінів та інших корисних речовин. Вони найкраще підійдуть для маринування. До того ж невеликі за розміром гриби зручніше викладати в банки. Їх можна зібрати самостійно або купити в магазині.
На прилавках представлений величезний вибір глив. Вибирайте тільки середні і маленькі за розміром. Шапочки у них повинні бути пофарбовані в приємний сірий відтінок, який злегка віддає жовтизною. На фото нижче добре видно, якими мають бути якісні гриби
На краях шляпки є невеликі тріщинки. Вони не повинні бути занадто помітними. Вибирайте тільки рівні й акуратні грибочки. Також не підходять гливи з жовтими плямами