четвер, 21 січня 2021 р.

Вас має бути видно у темну пору доби!

 Рекомендації Токмацького відділення поліції велосипедистам і пішоходам.

Токмацьке відділення поліції Пологівського відділу поліції  рекомендує велосипедистам та пішоходам,  неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху у нічний час, відповідно до п. 4.4 та п. 6.2 ПДР України та пам’ятайте, що дорога вимагає 100% уваги. Саме такі принципи поводження на дорозі, допоможуть зберегти не тільки своє здоров’я та життя, але й інших учасників дорожнього руху.

За межами населених пунктів пішоходи, які рухаються узбіччям чи краєм проїзної частини, повинні йти назустріч руху транспортних засобів.

У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху.


Велосипедист має право керувати велосипедом, який обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами: спереду - білого кольору, по боках - оранжевого, позаду - червоного. Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара).

Нагадуємо, що порушення ст. 127 КУпАП карається штрафом в сумі 850 грн., та громадськими роботами на сорок годин.

Особи які нехтують вказаними рекомендаціями наражають своє життя та життя інших учасників руху на небезпеку.