суботу, 20 листопада 2021 р.

21 листопада – День гідності і свободи. Згадаймо як це було

 До Дня Гідності та Свободи у Токмацькому міському краєзнавчому музеї  підготовлено ряд активностей: виставка зі світлинами, що були зроблені журналістами українських та зарубіжних ЗМІ з епіцентру тих подій, підготовлено  спогади про нашого земляка, учня Токмацької школи-інтернату  Максима Горошишина, який брав участь у Революції Гідності і був удостоєний звання Героя України посмертно.




"Максим Горошишин став активним учасником січневих подій 2014 р. на вул. Грушевського. Під час протистоянь із «силовиками» він отруївся шкідливими газами. Не бажаючи бути заарештованим, Максим вирішив довіритися медичній службі Майдану, зокрема, його обходив один із волонтерів, який мав професію ветеринара.
Однак, він був не в змозі дієво допомогти Максимові, стан   здоров'я якого  поступово погіршувався й 31 січня, після тривалого періоду захворювання, він був шпиталізований до Київської міської лікарні № 17 із діагнозом «Загострена форма пневмонії».
Тут він лікувався поряд з іще одним «майданівцем», мати якого наглядала також за Максимом. Побоюючись розправи з боку правоохоронних органів, Максим довгий час не говорив свого справжнього прізвища, представившись Максимом Машковим.
Подальша доля Горошишина склалася трагічно. Хвороба прогресувала, ліки не допомагали.
19 лютого 2014 р. під час найгострішої фази протистоянь на Майдані Максим Горошишин помер."







У неділю,  21 листопада, як повідомила в.о. директора Токмацького міського краєзнавчого музею Людмила АРМАН, колектив музею візьме участь у  спільній молитві за Україну та всіх борців за її незалежність. Та запалить лампадки за загиблими героями Небесної Сотні та воїнами-захисниками України.
Джерело: Токмацький міський краєзнавчий музей