суботу, 19 лютого 2022 р.

+ фото. Для токмацьких дошкільнят – пізнавальні екскурсії в ігровій формі

 16 -17 лютого до Токмацького  міського  краєзнавчого  музею  разом зі своїми вихователями і помічниками вихователів завітали вихованці старших груп закладу дошкільної освіти «Олімпійський».

Враховуючи юний вік відвідувачів,  співробітники музею організували для дівчаток і хлопчиків цікаву  та пізнавальну  екскурсію в ігровій формі.

Разом з в.о. директоркою музею Людмилою Арман діти на машині часу потрапили до стародавньої хати – залу  етнографії,   де зібрані предмети побуту населення Токмацького краю кінця  ХІХ - початку ХХ століття. 








І  вже там  побачили як в давнину наші предки ткали тканини, шили одяг, прали його і прасували за допомогою дерев`яного рубеля та перших металевих прасок, які називалися «Попелюшка». Біля колекції глиняного посуду хлопчики та дівчатка «варили» борщ із затовченим салом,  «пекли»  пироги з маком, а біля  знарядь праці  сіяли і збирали зерно, молотили його і мололи, виготовляли борошно. А вже потім усі подумки вмостилися за великим столом, на обід і чаювання біля  самоварів, колекція яких також зібрана і представлена в залі етнографії.













На завершення екскурсії діти побували у фотозонах музею, де приміряли шолом вікінга, ставали на мить художниками та фотографами,   мали змогу «прокататися» на  триколісному велосипеді, що виготовляли на ВО «Південдизельмаш», та «проїхалися»  з вітерцем на тачанці.





P.S. Під час пізнавальної екскурсії в ігровій формі жоден з експонатів, якими гралися дошкільнята, не постраждав.