субота, 23 березня 2019 р.

Міський етап Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних визначив переможця і призерів


З метою навчання підростаючого покоління правилам безпечної поведінки, навичкам діяти індивідуально та колективно в різних життєвих і надзвичайних ситуаціях щороку у нашій країні проводиться Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежних.
21 березня у Токмаку  відбувся міський етап цього фестивалю, в якому взяли участь команди дружин юних пожежних загальноосвітніх шкіл № 1, 2, 4, 5, 6 та навчально-виховних комплексів № 11 та 12. 


Учасники продемонстрували журі, до складу якого увійшли співробітники Токмацького міськрайонного сектору ГУ ДСНС України у Запорізькій області,  глядачам та вболівальникам свій високий рівень знань з безпеки життєдіяльності ( конкурси «Гриби, ягоди» і «Медичний»),    творчі та спортивні здібності, вокальну та хореографічну майстерність.




Юні рятувальники змагалися у туристичній майстерності - конкурс «Рятувальна мотузка» та практичних вправах- конкурсах «Влучний ствольщик» і «Рятування потопаючого».
Як основний елемент фестивалю, на розсуд глядачів та авторитетного журі команди представили «Домашнє завдання», де учасники змагань порушили актуальні питання забезпечення пожежної та техногенної безпеки населення, надали рекомендації щодо дій у різних надзвичайних ситуаціях, популяризували здоровий спосіб життя та безпеку життєдіяльності.


За результатами усіх конкурсів  перемогу здобула дружина юних пожежних загальноосвітньої школи № 6 «Фаєр», від виступу якої глядачі та члени журі отримали велике задоволення. Друге місце посіла команда загальноосвітньої школи № 5 - «Токмак 101», а трете місце - команда загальноосвітньої школи № 2 - «Полум'яні серця».
За свою талановитість, проявлену майстерність та артистизм усім учасникам фестивалю було вручено грамоти та солодкі призи, а організатори подякували за отримані враження та побажали команді-переможниці подальших успіхів у тепер вже зональних змаганнях  дружин юних пожежних. Рятувальники зазначають, що такі заходи серед підростаючого покоління сприяють як на популяризацію служби порятунку, так і розвивають спортивні та артистичні якості у молоді.
Токмацький МРС ГУ ДСНС України у Запорізькій області