понеділок, 24 лютого 2020 р.

Василь Ахрамєєв:рікою життя


Сьогодні, 24 лютого добрі слова вітання і найщиріші побажання приймає іменинник - Заслужений машинобудівник України, кавалер ордена Леніна і двох орденів Трудового Червоного Прапора, Почесний працівник важкого і транспортного машинобудування СРСР, Почесний громадянин Токмака Василь Ахрамєєв.
В  біографії Василя Никифоровича є голод 1933-го, воєнне лихоліття, студентські роки, успішна трудова діяльність, що пов’язана з Токмаком і дизелебудівним заводом імені Кірова. Саме за керівництва Василя Ахрамєєва  ЗіК став базовим на ВО «Південдизельмаш», містоутворюючим підприємством і безпосередньо вплинув на розвиток міста.
На початку 70-их за сприяння В.Ахрамєєва  у Токмаку виріс заводський  житловий мікрорайон з багатоповерховими будинками, дитсадками і школою, Палацом спорту. Цей мікрорайон вдячні токмачани  назвали на честь Василя Никифоровича  - Ахрамєєвка.
За керівництва Ахрамєєва у нас у місті діяли заводський Будинок культури, парк відпочинку з літнім кінотеатром, танцмайданчиком і естрадою. А які тут були атракціони для розваг дорослих і дітей!  
Василь Никифорович вже на заслуженому відпочинку, але його пам’ятають, його поважають за порядність і  чесність, за працьовитість і  високий професіоналізм, за талант організатора, керівника і господарника. Адже скільки зробив для Токмака він, ніхто ні до нього, ні після нього не зробив і не зробить…
В день народження в гостини  до іменинника завітав народний депутат України Павло Мельник та старшокласники ЗОШ №2. 


Народний депутат  висловив Василю Никифоровичу вдячність за неоцінений вклад у розвиток нашого міста, за розбудову заводського мікрорайону, де він жив, і за добрі спогади дитинства. Разом з представниками молодого покоління Павло Мельник вручив імениннику вишуканий букет троянд, квіти і торт.


А головна редакторка газети «Таврія», письменниця-публіцист Людмила Арман подарувала Василю Никифоровичу свою книгу з авторським  написом.
Михайло АРМАН
Людмила АРМАН,фото