понеділок, 13 квітня 2020 р.

Готовність Токмацької лікарні до боротьби з коронавірусом. Дашборд на 13 квітня.

Станом на 13 квітня Токмацька багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування на 100 % забезпечена обладнанням, на 49,90% - засобами індивідуального захисту медпрацівників і  на 95%  забезпечена персоналом. 

Ці дані  розміщено на  урядовому інформаційному порталі на  online-дашбордах, що  відображають  перевірену інформацію про боротьбу з COVID-19 в Україні та інформують про забезпеченість медичних закладів необхідними ресурсами.
Дашборд доступний online та оновлюється щоденно за лінком: https://covid19.gov.ua/analitichni-paneli-dashbordy.
Аналітичні панелі порталу (дашборди) розроблено робочою групою заступників міністра охорони здоров’я та представників ДП «Медичні закупівлі України» за сприяння Мінцифри. Вони містять інформацію про медичні заклади, що готові приймати хворих, вільні ліжкомісця та апарати штучної вентиляції легенів, запаси засобів індивідуального захисту, медичний персонал тощо. Інформацію можна переглянути як по Україні в цілому, так і для окремих регіонів, зокрема Запорізької області,   і медичних закладів у тому числі Токмацької багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування.
На порталі можна знайти актуальну інформацію про карантин, протидію коронавірусу, а також важливі поради та рекомендації. Незабаром з’явиться інтерактивна мапа державних кордонів та інформація щодо перетину пропускних пунктів.
Публічну інформацію розміщено у формі відкритих даних. Тож мешканці Токмаччини  і місцеві ЗМІ можуть  вільно отримувати, обробляти та публікувати її на власних ресурсах, використовуючи перевірені дані з першоджерела. Журналісти газети «Таврія» та сайту «Суботній Токмак. Токмак.ua» це і зробили.