Кабачок користується
у покупців попитом своєю
найдоступнішою серед овочів ціною. А ще це
дуже смачний і ситний продукт, який володіє рядом корисних властивостей,
цінних в дієтології та косметології. Він широко практикується в кулінарії, використовується для приготування
закусок і салатів, супів і соусів, для випічки і навіть, десертів, рецепти яких
ми пропонуємо у цій добірці.
Інгредієнти
На 1 л
варення:
кабачки - 2 шт.,
цукор - 700 г,
апельсинове желе - 1 пачка,
апельсин - 1 шт.
Спосіб приготування
Кабачки вимийте і натріть на тертці. Всипте цукор і добре
перемішайте, щоб кабачки пустили сік. Покладіть
в суміш розрізаний на 4 частини апельсин. Закип’ятіть і варіть на слабкому
вогні 30-40 хвилин. Дістаньте шматочки апельсина і всипте желе. Перемішайте і
варіть ще 5 хвилин.
Розкладіть в стерилізовані банки. Закатайте банки,
переверніть і закутайте.
Інгредієнти
кабачок - 1 шт.
борошно - 125
г.
какао - 3 ст. ложки
сода - 1
ч. ложка
сіль - 1/4
ч. ложка
цукор - 125
г
яйця - 2
шт.
олія - 100
г
темний шоколад
Спосіб приготування
Кабачок почистити і натерти на крупній тертці (має вийти 1,5
склянки тертого кабачку. Якщо вийшло мало, додати ще). Змішати борошно, какао, цукор, соду, сіль. Яйця перемішати з
маслом. У суху суміш додати яйця з маслом, вмішати кабачок та подрібнений
шоколад (або натертий на тертці).
Перемішати тісто, викласти у змащену жиром форму та
поставити в розігріту до 180 °С духовку на 45 хв. Готовий кекс буде вологим в
середині – за рахунок кабачку.
Інгредієнти
цукор - 2 склянки,
ваніль - 1 стручок.
Спосіб приготування
Кабачки очистіть
від шкірки і насіння, наріжте дрібними кубиками. Зважте.
Складіть у каструлю, залийте 2 л води. Доведіть до кипіння,
всипте цукор, перемішайте. Варіть на дуже малому вогні без кришки близько 1
години, періодично помішуючи. Кабачок повинен стати напівпрозорим, а сироп –
сильно загуснути.
Стручок ванілі розріжте уздовж навпіл. Перед закінченням
варіння додайте серцевину стручка ванілі і обидві половинки стручка. Варіть ще
5 хвилин, потім зніміть з вогню.
Остудіть, половинки стручка видаліть, мармелад розлийте в
банки.