четвер, 10 вересня 2020 р.

Фоторепортаж. У селі Чистопілля відкрито сімейну ферму


9 вересня у селі Чистопілля відбулось урочисте відкриття сімейної ферми родини Єгунових, обладнаної у рамках Проєкту уряду Канади «Розвиток молочного бізнесу в Україні». Проєкт виконувався у партнерстві з компаніями SOCODEVI та ДОГО «Сільськогосподарська консультаційна служба».
На захід, що став знаковим не тільки для Чистопілля, а й для усього нашого району,  завітали голова Токмацької райдержадміністрації Олена Шевченко, голова сільськогосподарського об’єднаня кооперативів «Господар» Руслан Горенко, сільські голови, односельчани які прийшли привітати сусідів, а також господарі з сусідніх районів, які вже мають або бажають відкрити власні сімейні ферми. Дорогим гостям винуватці урочистостей за давньою традицією піднесли хліб-сіль на вишиваному рушнику. А Володимир Фесенко і Вадим Будняк із Новенського будинку культури віншували усіх  калейдоскопом пісень.



  
Жовтневий сільський голова Наталія Антипенко зичила  родині  Єгунових, які відкривають сімейну ферму,  міцного здоров’я, життєвої наснаги, злагоди та добробуту.
До привітань долучилась голова райдержадміністрації Олена Шевченко, яка у своєму виступі привітала сім`ю Єгунових з відкриттям сімейної ферми та побажала успіхів в цій нелегкій справі, енергії, віри у власні сили,  високих надоїв молока та прибутків.








Родину Єгунових з відкриттям сімейної ферми  також привітали Новенський сільський голова Анатолій Субоцький, власниця сімейної ферми у селі Чистопілля Ірина Царьова, які подарували  такий необхідний на молочній фермі інвентар.
Традиційну процедуру перерізання стрічки на дверях сімейної ферми берегиня великої родини Єгунових Світлана  довірила своїм дітям і онукам,  задля майбутнього яких  побудовано сімейну  ферму.


 Намісник Свято – Миколаївського чоловічого монастиря ігумен Пахомій з молитвами освятив приміщення ферми та побажав її господарям Божої опіки в такій потрібній і нелегкій праці.

 Після закінчення урочистостей усі бажаючі мали можливість оглянути новозбудоване приміщення сімейної ферми, що обладнане за сучасними технологіями, подивитися на умови утримання корів,  а також поспілкуватися з господарями ферми та поділитися власним досвідом.





Михайло АРМАН,
фото автора