суботу, 8 серпня 2020 р.

Дикість і середньовіччя. У мікрорайоні «Ковальський» жінку заклювали

У Токмаку між будинками 54 і 60 по вулиці Ковальська розташований спортмайданчик з
елементами, які потребували ремонту і фарбування.
Ще  2 тижні тому громадська активістка Анна Липка звернулася до токмачан з проханням допомогти привести спортмайданчик у порядок, відремонтувати, дещо реставрувати.
-  Дуже багато телефонували  і писали мені, що готові особисто допомогти встановлювати лавки і ремонтувати турники, фарбувати ворота і косити траву. Підприємці безкоштовно дали нам метал, купували фарбу. Люди скидали суми, хто скільки може, на картку. Ми вже провели зварювальні роботи і поґрунтували  вироби з металу.
У неділю ми готові були провести суботник і відремонтувати спортмайданчик, - розповіла Анна Липка.
Сьогодні вранці вона  привезла трактор відсіву для бетонування лавок, турніки і урни. В цей час мешканці  будинку №54 (близько 10 осіб) заблокували трактор, накинулися на молоду жінку  з матюками і образами,  викликали поліцію.
Голова ОСББ Флоря, як розповіла Анна,  заявив, що зріже всі турніки і ворота і що майданчика біля будинку  не буде. Бо мешканцям багатоповерхывки заважає дитячий чи молодіжний галас під вікнами квартир.
Обурені люди погрожували активістці  судом і якимись протоколами. Трактор з відсівом довелося відправляти назад і гроші за доставку були витрачені даремно.
- Я не розумію, кому може заважати дитячий спорт? Чим займатися молоді і до чого їх підштовхують такими діями? Я в шоці і розпачі. Чому відбувається весь цей бєспрєдєл?
Я закликаю всіх небайдужих: депутатів міської ради, активістів, молодь, підприємців і всіх кому НЕ ВСЕ ОДНО, зібратися завтра, 9 серпня на віче і вирішити що нам робити. 
Пропоную завтра зустрітися на цьому самому майданчику між 54 і 60 будинком о 18.00, - закликала токмачн громадська активістка.
Про що говорили з цього приводу токмачани в інтернеті
Svetlana Safronyak  я стану на сторону ребят,  которые ЗА площадку. И скажу одно что конечно же на много "лучше" когда дети шатаются по крышам гаражей, лазят по заброшенным стройкам и развалинах они явно сертифицированы. И там полная гарантия что с детьми ничего не случится. Люди, АУ!!!! Вы чё творите? Что плохого если будут турники и лавочки?
Олена Падалка  правильно, Светлана!!!
Irina Rudakova Упевнена, що ОСББ не мають технічної документації як на свої будинки так і на землю! Тому думка мешканців може враховуватися, але перешкоджати розбудові мікрорайону ніхто немає права!
Анна Липка  Друзья, спортплощадка общая. Территория тоже общая и не принадлежит ни одному из ОСББ. Мы не планировали строить площадку, мы хотим восстановить и реставрировать ту, которая и так есть. Никакие документы и разрешения для этого не нужны.
Ольга Щербаха Отпор чему, хочется спросить, детской площадке, если бы там строился водочный ларек, думаю ни один бы отпор не прокатил. Посмотрите на парк Чапаева, как строить, красить, косить так еденицы, а как ломать, умничать так тут желающих хоть отбавляй.
Екатерина Гордиенко уже какой раз убеждаюсь какой народ у нас не нормальный все что не сделают все им не так кошмар противно слушать и читать что пишут .
Яна Коложинская Екатерина Гордиенко Это не народ ,это звери уже.
Юлия Шама Мне очень интересно,вышли возмущённые жильцы,женщины взрослые,у которых уже дети выросли,и небось на этой площадке.Хорошо было ведь в молодом возрасте наблюдать за своими детьми,через окно,как они в футбол играют на этой площадке.А теперь зачем,нам ведь не нужна здоровая нация,пусть бухают и курят.