пʼятниця, 22 січня 2021 р.

Токмачани відзначили День Соборності України

 Даті  22 січня 1919 року – урочистий  акт єднання  Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки -  судилося навічно увійти в історію України величним національним святом – Днем Соборності. 

З цієї нагоди міський голова Токмака Ігор Котелевський, його заступники Олександр Чуб, Наталія Мамчак, Олександр Баглай, Роман Молодецький, керуючий справами виконкому міської ради Володимир Харлов, депутатка Запорізької обласної ради Юлія Корнієнко і депутат Токмацької міської ради, керівник міської організації ПП «Опозиційна платформа – за життя» Андрій Корнієнко поклали квіти до пам'ятника видатному сину України Тарасу Шевченку. 


Вони вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих за гідність та свободу українського народу, за територіальну цілісність нашої держави.  

До Дня Соборності України  у бібліотеках, закладах культури, школах і центрі професійно-технічної освіти Токмацької і Молочанської ОТГ були організовані тематичні книжкові виставки, флешмоби.




Токмачани також святкували День Соборності України  у Ланцюзі Соборності, що вперше в історії нашої країни був організований  в інтернеті та  об`єднав  собою Київ та Сімферополь!