суботу, 30 січня 2021 р.

У Токмацькому музеї відкрилася виставка робіт самобутнього майстра Івана Дикого

 У Токмацькому краєзнавчому музеї відкрилася  виставка робіт самобутнього  художника та різьбяра по дереву Івана Дикого.

Директор музею Віктор  Медведський  розповів гостям та відвідувачам, що роботи  Івана Дмитровича  вже досить довгий час експонуються у музеї. А зараз  виставлені нові творіння майстра.



Іван Дикий народився у селі Люберці, Київської області. Після закінчення 10 класів, переїхав до Токмака. Працював на заводі імені Кірова.

Перші картини почав писати ще з дитинства, а різьбленням по дереву займається 40 років.

Іван Дикий не має фахової підготовки, він -  художник за покликанням, тому створює свої роботи, прислухаючись до свого серця, розвиваючи власну неповторну манеру малювання.   

Під час екскурсії майстер розповів історії написання своїх картин, на більшості з яких зображені  мальовничі краєвиди  Токмацького краю. 








У його доробку   роботи  на біблійну тему, копії картин відомих художників.   Для написання полотен  Іван Дикий використовує олійні та  акварельні фарби.  Обрамлення для картин робить сам з підручних матеріалів.

Ще одним направленням творчості Івана Дикого є художня обробка дерева,  декорування деревини  різьбленням. На виставці були представлені скульптури,  декоративні вази з  деревини липи, коріння винограду, лози. 







Після відкриття виставки і спілкування з Іваном Диким присутні оглянули його роботи, створені золотими руками і з теплотою у душі.

Михайло АРМАН,

Фото автора