14 лютого ми відзначатимемо День святого Валентина, День закоханих. Ви все ще думаєте, що подарувати коханій людині на це свято? Я пропоную приготувати романтичну вечерю! Хоча... Неважливо, що то буде — сніданок, обід, вечеря чи просто чаювання. Головне — святкове оформлення! І неодмінний символ Дня закоханий – серце.
Тости з шоколадом та полуницею
Інгредієнти:
полуниця заморожена – 4 шт.
білий тостовий хліб – 2 шт.
шоколадна паста – 2 ст. л.
цукрова пудра – для посипання
Спосіб приготування:
Помити ягоди. Невеликим ножем зробити V-подібну виїмку біля основи полуниці, щоб отримати форму серця. Нарізати ягоди тонкими пластинками.
Вирізати сердечка з білого тостового хліба за допомогою великих формочок для печива.
Намазати хліб шоколадною пастою і красиво викласти нарізану полуницю внахлест. За бажанням посипати цукровою пудрою.
Подавати разом з кавою, чаєм або гарячим шоколадом.
Інгредієнти:
варене
куряче філе –
яблуко – 1 шт.
твердий
сир –
Червона ікра – для прикраси
Майонез –
Зелень – за смаком
Спосіб приготування:
Підготувати всі інгредієнти.
Викласти продукти у вигляді серця: перший шар – відварна куряча грудка з майонезом; другий шар – зелене яблуко без шкірки, порізане кубиками або натерте і заправлене майонезом; третій шар – дрібно натертий сир, змащений майонезом; четвертий шар – червона ікра.
За бажанням прикрасити салат зеленню.
Інгредієнти:
варення –
яйця – 2шт.
вершкове
масло –
борошно – 300г.
цукор – 1
склянка.
ванільний
цукр – 10г.
мелена
кориця – 0,5 ч. ложки.
розпушувач для тіста – 1 ч. ложка
щіпка солі.
Спосіб
приготування:
Розтале вершкове
масло змішати із просіяним борошном, розпушувачем, цукром і сіллю і подрібнити
блендером або руками в крихту.
Додай яйця, ванільний цукор, корицю і заміси м'яке тісто. Розділити його на дві нерівні частини, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 20 хвилин.
Потім із більшого шматка тіста розкачати корж, помістити його на застелене пергаментом деко і сформувати бортики.
Викласти на тісто варення (воно не має бути рідким) і акуратно розрівняти його по всій поверхні коржа.
Менший шматок тіста розкачати у тонкий корж. Формочками видавити сердечка, а ножем нарізати смужки. Викласти смужки на пиріг поверх варення і прикрасити сердечками.
Відправити пиріг із варенням у розігріту до 200°С духовку і випікати приблизно 25-30 хвилин до рум'яного кольору.
Желейний пиріг
Інгредієнти:
для тіста:
яйця – 2шт.
вершкове масло –
борошна –
цукрова пудра –
розпушувач –
3 ст. ложки води,
щіпка солі,
для начинки:
сир кисломолочний
–
молоко – 100 мл.
вершки –
цукрова пудра –
0,5 лимона,
желатин –
фруктове желе –
вода – 200 мл.
Спосіб приготування:
Відокремити білки
від жовтків і збити у круту піну. Жовтки розітерти з цукровою пудрою і вершковим маслом, додавши
воду. Змішати просіяне борошно з розпушувачем і ввести в жовткову масу. Потім
додати збиті білки і замісити тісто.
Викласти тісто в
змащену маслом форму і випікати при температурі 180°С приблизно 20 хвилин.
Готовий корж остудити, не дістаючи з форми.
Замочити желатин
і розмішати в теплому молоці. З лимона зняти цедру і вичавити сік. Збити
вершки. З'єднати сир, цукрову пудру, цедру і сік лимона і збити блендером. Додати
у масу молоко з желатином і перемішати.
Потім ввести
вершки і знову збити усе разом.
Навколо форми з
готовим коржем встановити бортик. Викласти на корж сирний крем і поставити у
холодильник на 3 години.
Приготування
заливки. У гарячу кип'ячену воду всипати фруктове желе, розмішати до повного
розчинення і залити пиріг. Знову поставити желейний пиріг у холодне місце для
застигання.
Потім видалити
бортики, а желейний пиріг прикрасити фігурками або ягодами на свій розсуд.