субота, 13 лютого 2021 р.

Страви до Дня закоханих

 14 лютого  ми відзначатимемо День святого Валентина, День закоханих. Ви все ще думаєте, що  подарувати коханій людині на це свято? Я пропоную приготувати романтичну вечерю! Хоча... Неважливо, що то буде — сніданок, обід, вечеря чи просто чаювання. Головне — святкове оформлення! І неодмінний символ  Дня закоханий – серце.

Тости з шоколадом та полуницею


Інгредієнти:

полуниця заморожена – 4 шт.

білий тостовий хліб – 2 шт.

шоколадна паста – 2 ст. л.

цукрова пудра – для посипання

Спосіб приготування:

Помити ягоди. Невеликим ножем зробити V-подібну  виїмку біля основи полуниці, щоб отримати форму серця. Нарізати ягоди тонкими пластинками.

Вирізати сердечка з білого тостового хліба за допомогою великих формочок для печива.

Намазати хліб шоколадною пастою і красиво викласти нарізану полуницю внахлест. За бажанням посипати цукровою пудрою.

Подавати разом з кавою, чаєм або гарячим шоколадом.

 Салат «Серце»

Інгредієнти:


варене куряче філе250 г.

яблуко – 1 шт.

твердий сир150 г.

Червона ікра – для прикраси

Майонез150 г.

Зелень – за смаком

Спосіб приготування:

Підготувати всі інгредієнти.

Викласти продукти у вигляді серця: перший шар – відварна куряча грудка з майонезом; другий шар – зелене яблуко без шкірки, порізане кубиками або натерте і заправлене майонезом; третій шар – дрібно натертий сир, змащений майонезом; четвертий шар – червона ікра.

За бажанням прикрасити салат зеленню.

 Пиріг з варенням


Інгредієнти:

варення200 г.

яйця – 2шт.

вершкове масло – 200 г.

борошно – 300г.

цукор – 1 склянка.

ванільний цукр – 10г.

мелена кориця – 0,5 ч. ложки.

розпушувач для тіста – 1 ч. ложка

щіпка солі.

Спосіб приготування:

Розтале вершкове масло змішати із просіяним борошном, розпушувачем, цукром і сіллю і подрібнити блендером або руками в крихту.

Додай яйця, ванільний цукор, корицю і заміси м'яке тісто. Розділити його на дві нерівні частини, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 20 хвилин.

Потім із більшого шматка тіста розкачати корж, помістити його на застелене пергаментом деко і сформувати бортики.

Викласти на тісто варення (воно не має бути рідким) і акуратно розрівняти його по всій поверхні коржа.

Менший шматок тіста розкачати у тонкий корж. Формочками видавити сердечка, а ножем нарізати смужки. Викласти смужки на пиріг поверх варення і прикрасити сердечками.

Відправити пиріг із варенням у розігріту до 200°С духовку і випікати приблизно 25-30 хвилин до рум'яного кольору.

 

Желейний пиріг

Інгредієнти:

для тіста:

яйця – 2шт.

вершкове масло – 50 г.

борошна – 120 г.

цукрова пудра – 100 г.

 розпушувач – 10 г.

3 ст. ложки води,

щіпка солі,

для начинки:

сир кисломолочний – 400 г.

молоко – 100 мл.

вершки – 100 г.

цукрова пудра – 120 г.

0,5 лимона,

желатин – 10 г.

фруктове желе – 45 г.

вода – 200 мл.

Спосіб приготування:

Відокремити білки від жовтків і збити у круту піну. Жовтки розітерти  з цукровою пудрою і вершковим маслом, додавши воду. Змішати просіяне борошно з розпушувачем і ввести в жовткову масу. Потім додати збиті білки і замісити тісто.

Викласти тісто в змащену маслом форму і випікати при температурі 180°С приблизно 20 хвилин. Готовий корж остудити, не дістаючи з форми.

Замочити желатин і розмішати в теплому молоці. З лимона зняти цедру і вичавити сік. Збити вершки. З'єднати сир, цукрову пудру, цедру і сік лимона і збити блендером. Додати у масу молоко з желатином і перемішати.

Потім ввести вершки і знову збити усе разом.

Навколо форми з готовим коржем встановити бортик. Викласти на корж сирний крем і поставити у холодильник на 3 години.

Приготування заливки. У гарячу кип'ячену воду всипати фруктове желе, розмішати до повного розчинення і залити пиріг. Знову поставити желейний пиріг у холодне місце для застигання.

Потім видалити бортики, а желейний пиріг прикрасити фігурками або ягодами на свій розсуд.