понеділок, 15 лютого 2021 р.

Пам'ять афганської війни

15 лютого у Токмаку  біля «Мовчазного камертона»  загиблим землякам-інтернаціоналістам відбувся мітинг пам’яті з нагоди 32-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.


У своєму виступі керуючий справами виконкому Токмацької міської ради Володимир Харлов  наголосив, що подвиг людей, які воювали в Афганістані, брали участь у воєнних конфліктах  на території інших держав, воїнів-земляків, які загинули захищаючи територіальну цілісність України в зоні АТО/ООС  назавжди залишиться в наших серцях.

Воєнний комісар Вадим Вітер і голова Токмацької міської територіальної організації воїнів-інтернаціоналістів  Віталій Лалабеков у своїх виступах відзначили, що з кожним роком все далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни, все більше ветеранів війни в Афганістані і учасників локальних воєн відлітають у Вічність,  але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі синів і дочок України, там, на чужині. І сьогодні  залишаються символом честі і гідності.

Від імені побратимів і учасників бойових дій в Афганістані Ігор Мащенко висловив вдячність депутатам Токмацької міської ради і  депутатці Запорізької обласної ради Юлії Корнієнко  за всебічну допомогу та підтримку організації воїнів-інтернаціоналістів.










Учасники мітингу поклали квіти до підніжжя пам’ятника і вшанували  хвилиною мовчання 11 земляків, життя яких забрала кровопролитна, неоголошена війна в Афганістані.

Михайло АРМАН,

фото автора