вівторок, 23 березня 2021 р.

Юлія Корнієнко: Жінки України – справжні агенти змін, здатні побудувати мирне і процвітаюче майбутнє для наших дітей

 У  Києві  відбулася стратегічна сесія Національної платформи «Жінки за Мир», в якій  взяли участь  понад сто жінок з усіх областей України -  народні депутатки і депутатки місцевих рад,  керівниці установ та організацій,  лідерки громадських думок. Серед них і  жінки-лідерки Токмаччини – депутатка Запорізької обласної ради, голова ГО «Лада ЮА»  Юлія Корнієнко і  громадська активістка, директорка Центру соціальних служб для дітей, сім`ї та молоді Анна Мовчан. По приїзду зі столиці  вони поділилися  своїми враженнями із журналістами  міськрайонної газети «Таврія».

Юлія Корнієнко:

- Під час стратегічної сесії Національної платформи «Жінки за Мир» ми обговорили питання жіночого лідерства та впливу жінок на прийняття рішень. Ми багато заявляли про себе і як результат, минулі вибори - як місцеві, так і парламентські, встановили рекорд по присутності жінок в політиці! Багато учасниць нашої платформи стали депутатами різних рівнів, займають посади в органах влади, ініціюють важливі рішення і активно займаються благодійною діяльністю.




Ми - жінки України – сьогодні є справжніми агентами змін, і тільки нам під силу побудувати мирне і процвітаюче майбутнє для наших дітей!

Анна Мовчан:

- На цьому заході ми побачили жінок-лідерів,  сильних професіоналок  своєї справи, які своєю активною громадянською позицією доводять, що разом ми зможемо вирішити будь-які глобальні проблеми.






Юлія Корнієнко:

- Під час стратегічної сесії разом з нашою лідеркою, народною депутаткою України Наталією Королевською ми  напрацювали і  підписали  Маніфест, у якому звернулися до жінок України і закликали їх до об'єднання заради миру, взаєморозуміння, соціального і духовного відродження країни, заради захисту дітей і сімей з дітьми, подолання наслідків бойових дій на Донбасі, боротьби з пандемією і кризою!

Анна Мовчан:

- Як зазначено у підписаному нами Маніфесті «Ми, жінки України, зобов'язані змінити якість політики, домогтися прийняття Національного мирного плану, втілити у життя важливі соціальні та економічні ініціативи, зробити все, щоб захист дитинства і материнства став головним пріоритетом державної політики». А це можливо, тільки якщо ми об'єднаємо всі наші зусилля, можливості і знання.

Тому вже найближчим часом ми плануємо об`єднати жінок усіх політичних сил не тільки нашого міста та громади, а і всієї області, з того ж Бердянська, Мелітополя, Приморська, Кирилівки заради досягнення цілей, окреслених у Маніфесті жінок України.

Юлія Корнієнко:

- Перед нашою країною стоїть досить багато викликів, на які, на жаль, держава не дає адекватної відповіді, – це  провалені реформи, непрофесійна соціальна політика,  економічна криза,  бойові дії,  пандемія. Але з цим нам треба жити . У непростих  умовах, що склалися, нам-жінкам треба  допомогати і ми допомагаємо українським родинам пережити цей складний кризовий час.

Анна Мовчан:

- Якщо держава не може вирішити найболючіші проблеми своїх громадян, то це робимо ми-жінки, стукаємо у двері, залучаємо Благодійні фонди і громадські організації для реалізації наших гуманітарних місій, допомогаємо сім`ям з дітьми, соціально-незахищеним категоріям населення.

Юлія Корнієнко:

- Сьогодні можновладці  не хочуть чути, що у нас на селі  немає інтернету, а відтак учні сільських шкіл не мають можливості вчитися дистанційно, сімейні  лікарі не можуть елементарно  виписати е-рецепт сільським пацієнтам. Так про яку якість освіти чи медичного обслуговування на селі без інтернету може йти мова? Тому ми  вже зараз розробляємо програму забезпечення інтернетом сільських шкіл Токмацької об’єднаної територіальної громади.

У наших планах також – створення у Токмаку підтримуючого кризового центру матерів, які потерпають від насилля.

Ми продовжуємо нашу спільну роботу, налагоджуємо міжрегіональне співробітництво жінок і формуємо потужне жіноче лобі на всіх рівнях.

Стратегічна сесія Національної платформи «Жінки за Мир» стала черговим підтвердженням, що жінки в Україні свідомі своєї жіночої місії і відповідальності за майбутнє України. Саме ми відстоюємо  важливість ролі жіноцтва у досягненні громадянського та соціального миру в Україні, дотриманні рівності прав і можливостей жінок і чоловіків у різних сферах життєдіяльності. 




Залишивши осторонь свої уподобання, політичну належність, ми  об’єдналися  навколо тих питань, які завжди хвилювали жінок  – охорона, підтримка материнства і дитинства, добробут і благополуччя у своїй сім’ї і у спільній великій родині, Україні.

- Плани окреслено, і ми - жінки готові і вже почали їх  реалізувати заради мирного  і процвітаючого  майбутнього  наших дітей, - резюмувала учасниця стратегічної сесії Національної платформи «Жінки за Мир», депутатка Запорізької обласної ради Юлія Корнієнко.

Розповідь записала

Людмила АРМАН