субота, 18 грудня 2021 р.

Токмацька порадниця. І прийде щастя в дім: у які дні треба прикрашати ялинки на Новий 2022-ий рік.

 Незабаром настане Новий рік. Багато з вас  уже розпочали приготування до свята, незамінним атрибутом якого є ялинка/сосна.  Коли найкраще ставити ялинку на Новий рік, коли необхідно прикрашати хвойну красуню,  щоб у вашому будинку панували щастя  і благополуччя, розкаже «Токмацька порадниця».

Натуральна ялинка або сосна залишаються свіжою близько 10-15 днів. Якщо ви хочете, щоб ваше новорічне дерево простояло аж до Різдва, то найкраще встановлювати його в оселі  за тиждень до Нового року. Це не відноситься до штучних ялинок, які можна ставити у будь-який час.





Католикам необхідно прикрасити ялинку до 25 грудня, коли вони відзначатимуть Різдво. Прибирати новорічні дерева радять після 14 січня, коли відзначатимуть Старий Новий рік.

Деякі прикмети та поради щодо прикраси новорічної ялинки:

Згідно з народними прикметами, не рекомендується починати прикрашати новорічне дерево 22 грудня, бо цього дня зима набирає прав і стає «господаркою». Якщо ви вирішите прикрашати ялинку в цей день, то можете втратити прихильність вищих сил.

 24 грудня буде вдалим, щоб прикрасити новорічну ялинку. Тоді наступний рік стане урожайним. Для того, щоб у сім'ї був фінансовий достаток, то найкраще прикрашати ялинку цього дня.

 28 грудня – Трифонів день. За переказами, святий ігумен захищав знедолених і допомагав нужденним. Якщо у цей день прикрашати новорічне дерево, то це захистить їх від злих духів і пліткарів.

 Згідно з народними прикметами, щоб рік був щедрим і щасливим, необхідно, щоб на новорічному дереві була велика кількість ялинкових іграшок та прикрас.

 Вся сім'я повинна брати участь у прикрасі новорічного дерева та будинку, щоб протягом наступного року у сім'ї не виникало жодних конфліктів. У сім'ї пануватимуть щастя та любов.