пʼятницю, 3 грудня 2021 р.

+ Фото. Світ прекрасного створений людьми з інвалідністю

 До Міжнародного дня інвалідів у Токмацькому міському  краєзнавчому музеї відкрилася  виставка робіт людей з інвалідністю.

-   Третє грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю - нагадує нам про людей з обмеженими фізичними можливостями, які живуть разом з нами у нашому місті, на одній вулиці, в одному під`їзді багатоквартирного будинку. Всупереч немилостивим недугам ці люди не падають духом, не сидять склавши руки, а навпаки, своїми руками вони створюють красу, унікальні вироби декоративно-прикладного мистецтва, що представлені на сьогоднішній виставці, - розповіла в.о. директора музею Людмила Арман, відкриваючи виставку.




І представила  цікаві художні витвори,  що  створили люди з інвалідністю: вишиті картини ( майстрині Наталія Чернишова та Ірина Валова) ,  в’язані  ляльки Анжели Васильченко, картини зі шкіри, вишивка бісером  та прикраси з бісеру Тетяни Гарькавої, вироби з глини народної майстрині Любові Володіної, поробки Ігоря Дудки, в’язання Дмитра Олизька.





Гончарний круг і вироби з глини, лялька з  вишитим одяг - роботи Л.Володіної


 З теплими вітальними словами звернулися до учасників виставки заступник міського голови Олександр Чуб, депутатка Запорізької обласної ради Юлія Корнієнко, начальник Управління соціального захисту населення та охорони здоров`я Ігор Мащенко та настоятель Свято-Успенського храму отець Микола, який постійно надає допомогу тим, хто на неї потребує, і сьогодні він допоміг людям з обмеженими можливостями, які потребують більше допомоги, милосердя та уваги. 




Конверт з матеріальною допомогою учасникам виставки з інвалідністю


Дякуючи умільцям  з інвалідністю  за талант, за участь у виставці поважні гості  бажали   їм  творчої наснаги,  здоров`я і благополуччя.

А потім усі занурилися у світ прекрасного, переглядаючи експонати виставки людей з інвалідністю.







Михайло АРМАН,

Фото автора