вівторок, 12 березня 2019 р.

Дзвінка токмацька Масляна


10 березня  у Токмаку, на площі міського Будинку культури відбулося багатолюдне свято Масляної - веселе, народне свято проводів зими та зустрічі весни.
Масовий захід  в кращих слов'янських традиціях супроводжувався  яскравими виступами, веселими піснями і танцями у виконанні творчих колективів міського Будинку культури та народного вокального ансамблю «Криниченька» із села Новопрокопівка Токмацького району.




Під час святкування Масляної площа міського будинку культури перетворилася на веселе місто майстрів до якого токмачан запрошували і пропонували свою продукцію наші народні умільці – гончарі і ковалі, майстри бісепроплетіння і декупажу, вишивальниці і  художники,  рукодільниці.

А поруч міста майстрів вирував  гомінкий, веселий ярмарок, що перетворився на своєрідне шоу млинців та страв української кухні.

  Смаколиками порадували токмачан майбутні кухарі-кондитери Токмацького центру професійно-технічної  освіти. В барвистому наметі учні та майстри виробничого навчання Ірина Єрьоменко, Лідія Жуковська та Олена Стрюкова   жваво торгували плюшками і  пиріжками з різноманітною начинкою, піцою і булочками.



Млинці в асортименті, вареники, котлети і горілочку, шашлики і вино, мед і вироби бджільництва, вітамінні набори   пропонували токмачанам місцеві підприємці та представниця ради жінок-фермерів Оксана Черняєва.
 Гарячим ароматним чаєм пригощали дітей і дорослих  рятувальники ДРПЧ-14.
 По-багатому було в куренях Жовтневої  сільської  ради: тут привітна господиня Валентина Лісняк торгувала млинцево-вареничною смакотою.


Своєю продукцією токмачан пригощали сировари СОК «Жовтневе», а сільський голова Наталія Антипенко презентувала олію і жарене насіння соняшнику, випуск якої освоїли покровські фермери.
Жителів нашого міста найкращими побажаннями привітав міський голова Токмака Ігор Котелевський. 


Він також вручив  премії юнакам, які проявили силу волі і чоловічий характер і стали переможцями у найважчому і найцікавішому конкурсі свята Масляної – піднімання вгору  на слизькій колоді.

Понад дві години на міській площі тривала концертно-розважальна програма, що супроводжувалася веселими піснями, цікавими вікторинами і конкурсами, захоплюючими забавами. 



А закінчилося свято традиційним спалюванням символа зими опудала – Морени.

 Людмила АРМАН, фото автора
Відеорепортаж Святкування Масляної у Токмаку