субота, 8 червня 2019 р.

Смачно по суботах. Рецепти страв з полуниці



Полуниці - це напевно найочікуваніші ягоди в усьому році, що  асоціюються з початком літа. Вони здаються такими спокусливими та бажаними, а їх смак тішить усіх, від малих до дорослих. А  скільки всіляких цікавих  страв та десертів з полуниці можна приготувати!  Сьогодні ми  підготували для вас  підбірку  перевірених рецептів з полуниці на будь-який смак! Насолоджуйтесь сезоном полуниць  та готуйте смакоту разом з  нами.

Салат із полуницею, сиром  та куркою
Інгредієнти
олія - 1 ст ложка
 курячих філе – 2 шт
салат – 1 пучок
полуниця - 250 г полуниці
сир бринза -  200 г
листя м’яти
для заправки:
 полуниця -  125 г
яблучний оцет -  2 ст ложки
олія -- 2 ст ложки
мед - 1 ч. ложка
гірчиця піжонська - 1 ч ложка
зелена цибуля - 2 ст ложки
 Спосіб приготування:
 Розігріти олію  у сковороді на сильному вогні. Обсмажити філе 4-5 хвилин з кожного боку, до золотисто-коричневої скоринки і готовності. Злегка остудити і нарізати скибочками.
 Приготувати заправку: помістити полуницю, оцет, олію, мед та гірчицю у блендер. Збити до однорідного стану. Додати цибулю і приправити за смаком.
 Розкласти у порційні тарілки листя салату, зверху - порізану навпіл полуницю, шматочки бринзи, м'яту і курятину. Перед подачею полити заправкою.

Фарширована полуниця
Інгредієнти:
полуниця свіжа - 10 шт
сир рикотта - 100 г
пудра цукрова - 2 ст. л
мигдаль  мелений - 1-2 ст. л
ванілін - 0,5 ч л
сметана - 1 ст. л
листя м'яти - 3-5 шт
Спосіб приготування:
Свіжу полуницю помийте і вийміть м'якоть ягоди від верхньої частини до її середини. Використовуйте для цього маленьку ложку.
Додайте в сир ванілін і цукрову пудру. Все ретельно перемішайте.
У добре розтерту суміш ваніліну, цукрової пудри і сиру покладіть сметану. Знову добре перемішайте, поки маса не стане однорідною.
Підготовлені ягоди фаршируйте отриманою масою. Зверху присипте меленим мигдалем. Прикрасьте листочками м'яти.

Полуничний чізкейк
Інгредієнти:
печиво - 300 г
вершкове масло - 150 г
вершковий сир - 600 г
білий шоколад - 100 г
цукрова пудра - 150 г
ванілін - 1 ч.л.
желатин 35 г
свіжа полуниця - 400 г
Спосіб приготування:
Печиво подрібнити в крихту. Змішати з розтопленим вершковим маслом. Отриманою масою викласти дно форми і утрамбувати. Випікати при 180 градусах протягом 5-7 хвилин.
Для сирного шару збити в блендері вершковий сир, ваніль і 100 г цукрової пудри до рівномірної гладкою текстури. Шоколад розтопити на водяній бані і додати до сирної маси.
20 г желатину залити 1/4 склянки води кімнатної температури, дати йому набрякнути протягом 5 хвилин. Після цього додати желатин до сирно-шоколадної  маси і ретельно перемішати. Вилити отриману суміш поверх основи чізкейку. Прибрати в морозилку на 1,5 - 2 години.
Тим часом приготувати полуничний шар. Для цього перебити полуницю в блендері, додати 50 г цукрової пудри і ретельно перемішати. 15 г желатину залити невеликою кількістю води і дати набрякнути протягом 5 хвилин, після чого додати його до полуниці і перемішати.
Через 1,5-2 години, коли сирна маса застигне, розподілити зверху полуничний соус і прибрати в холодильник на ніч.

Полуничний щербет
Інгредієнти:
полуниця -500 г
апельсиновий сік -60 мл
цукор - 100 г
Спосіб приготування:
В апельсиновий сік додати цукор. Довести до кипіння і варити ще 1-2 хвилини на невеликому вогні. Апельсиновий сироп охолодити.
У блендер покласти очищену від хвостиків полуницю, додати апельсиновий сироп і збити до стану пюре. Полуничне пюре перекласти в контейнер для заморозки і поставити в морозильну камеру на 5-6 годин, при цьому кожну годину перемішуючи сорбе, щоб вийшла дрібна крижана крихта. Подавати щербет,  прикрасивши листочком м'яти.

.