Полуниці - це напевно найочікуваніші ягоди в усьому році, що
асоціюються з початком літа. Вони здаються такими спокусливими та
бажаними, а їх смак тішить усіх, від малих до дорослих. А скільки всіляких цікавих страв та десертів з полуниці можна
приготувати! Сьогодні ми
підготували для вас підбірку перевірених рецептів з полуниці на будь-який
смак! Насолоджуйтесь сезоном полуниць та
готуйте смакоту разом з нами.
Салат із полуницею, сиром та куркою
Інгредієнти
олія - 1
ст ложка
курячих філе – 2 шт
салат – 1 пучок
полуниця - 250 г полуниці
сир бринза - 200
г
листя м’яти
для заправки:
полуниця - 125
г
яблучний оцет - 2 ст ложки
олія -- 2 ст
ложки
мед - 1 ч. ложка
гірчиця піжонська
- 1 ч ложка
зелена цибуля - 2
ст ложки
Спосіб приготування:
Розігріти олію у сковороді на сильному вогні. Обсмажити філе
4-5 хвилин з кожного боку, до золотисто-коричневої скоринки і готовності.
Злегка остудити і нарізати скибочками.
Приготувати заправку: помістити полуницю, оцет, олію,
мед та гірчицю у блендер. Збити до однорідного стану. Додати цибулю і приправити за смаком.
Розкласти у порційні тарілки листя салату, зверху - порізану навпіл полуницю, шматочки бринзи, м'яту і курятину.
Перед подачею полити заправкою.
Фарширована полуниця
Інгредієнти:
полуниця свіжа - 10 шт
сир рикотта - 100
г
пудра цукрова - 2 ст. л
мигдаль мелений - 1-2
ст. л
ванілін - 0,5 ч л
сметана -
1 ст. л
листя
м'яти - 3-5 шт
Спосіб приготування:
Свіжу полуницю помийте і вийміть м'якоть ягоди від верхньої
частини до її середини. Використовуйте для цього маленьку ложку.
Додайте в сир ванілін і цукрову пудру. Все ретельно
перемішайте.
У добре розтерту суміш ваніліну, цукрової пудри і сиру
покладіть сметану. Знову добре перемішайте, поки маса не стане однорідною.
Підготовлені ягоди фаршируйте отриманою масою. Зверху
присипте меленим мигдалем. Прикрасьте листочками м'яти.
Полуничний чізкейк
Інгредієнти:
печиво - 300 г
вершкове масло - 150 г
вершковий сир - 600 г
білий шоколад - 100 г
цукрова пудра - 150 г
ванілін -
1 ч.л.
желатин 35 г
свіжа полуниця - 400 г
Спосіб приготування:
Печиво подрібнити в крихту. Змішати з розтопленим вершковим
маслом. Отриманою масою викласти дно форми і утрамбувати. Випікати при 180
градусах протягом 5-7 хвилин.
Для сирного шару збити в блендері вершковий сир, ваніль і 100 г цукрової пудри до
рівномірної гладкою текстури. Шоколад розтопити на водяній бані і додати до
сирної маси.
Тим часом приготувати полуничний шар. Для цього перебити полуницю в блендері,
додати 50 г
цукрової пудри і ретельно перемішати. 15 г желатину залити невеликою кількістю води і
дати набрякнути протягом 5 хвилин, після чого додати його до полуниці і
перемішати.
Через 1,5-2 години, коли сирна маса застигне, розподілити
зверху полуничний соус і прибрати в холодильник на ніч.
Інгредієнти:
полуниця -500 г
апельсиновий сік -60 мл
цукор - 100 г
Спосіб приготування:
В апельсиновий сік додати цукор. Довести до кипіння і варити
ще 1-2 хвилини на невеликому вогні. Апельсиновий сироп охолодити.
У блендер покласти очищену від хвостиків полуницю, додати
апельсиновий сироп і збити до стану пюре. Полуничне пюре перекласти в контейнер
для заморозки і поставити в морозильну камеру на 5-6 годин, при цьому кожну
годину перемішуючи сорбе, щоб вийшла дрібна крижана крихта. Подавати щербет, прикрасивши листочком м'яти.
.