Ось і настав сезон
свіжої кукурудзи, але шкода, що цей час пролетить швидко, через якихось 2-3 тижні. Проте не
переймайтеся, сьогодні ми публікуємо для вас рецепти як приготувати в домашніх умовах солодку
консервовану кукурудзу на зиму? Та не просто відварити, а щоб домашня
консервована кукурудза за рецептом не складно готувалася, була смачною і стояла
всю зиму?
Звертаю увагу, що для консервації необхідно вибирати цукрову
кукурудзу (саме в ній багато вітамінів і
мікроелементів) молочно-воскової стиглості. Для того щоб визначити стиглысть необхідно
взяти качан кукурудзи і нігтем натиснути на середину будь-якого зерна. Якщо ви побачили бризки молочка і під зерном
немає м'якоті - це означає, що кукурудза молочна. Її можна варити і вживати в
салати або супи. Якщо при натисканні бризнуло молочко і утворилася м'якоть з зерна - це
молочно-воскова стиглість. Її краще консервувати. Якщо ж молочко не
виділяється, а шматочки зерна залишаються на нігті, ця кукурудза непридатна як
для вживання в їжу, так і для консервації. Вона стара, без корисних елементів.
Консервована
кукурудза в зернах
Інгредієнти:
зерна кукурудзи - 850 г .
цукор - 30 г .
вода - 1000 мл.
Спосіб
приготування
Сіль за смаком (приблизно 1 ст. ложка)
Спочатку від качанів відокремте зерна , помийте їх, складіть у друшляк і пробланшеруйте в окропі не більше 3 хвилин. Потім зробіть сироп. Для цього закип'ятіть воду,
насипте цукор з сіллю за рецептом. Поки закипає вода, простерилізуйте банки.
Коли вони охолонуть, заповнюйте їх кукурудзою на 2/3 обєму. Залийте гарячим
сиропом банки так, щоб всі зерна були покриті рідиною, накрийте кришками і і стерилізуйте не менше години. Після цього закатайте банки,
переверніть до охолодження.
Кукурудза консервована в качанах
Інгредієнти:
Невеликі качани – 8 шт.
Вода – 1 літр
Сіль – за смаком ( близько 20 грам)
Спосіб приготування.
Для цього способу краще брати трилітрові банки, куди входять 8 невеликих качанів. В крайньому
випадку їх можна обрізати до потрібного розміру. Покладіть качани в каструлю, залийте холодною водою і варіть
до готовності. Молоді качани варяться максимум 15 хвилин. Воду не соліть, щоб
не вийшла жорстка кукурудза. Зробіть маринад: закип'ятіть воду (1 літр) і додайте
сіль за смаком. Качани кукурудзи викладіть в трилітрові банки і залийте
маринадом. Простерилізуйте банки не менше 2 годин, закатайте кришками і поставте для охолодження.
Кукурудза заморожена
Інгредієнти:
Кукурудза - 3 качана
Сіль - 1 ст.ложка
Вода - 0,5
л
Морозити кукурудзу цілими
качанами - не раджу, так як вони займають дуже багато місця в морозилці,
і при лущенні з них зерна кукурудзи
втрачають свою цукровість і смак. А якщо заморозити кукурудзу на зиму в зернах,
то її можна їсти відразу ж після розморожування. Отож заморожуємо зерна кукурудзи.
Кілька кукурудзяних качанів звільнимо від рослинних волокон,
листя і т.д. Промиємо їх у воді і розламуємо навпіл. З кожної половинки
зрізаємо гострим ножем зерна, намагаючись не різати сам качан - він жорсткий.
Зерна пересипаємо в каструлю, додаємо сіль і заливаємо
окропом. Варимо їх протягом 10-15
хвилин.
Відкидаємо їх на друшляк або сито і промиваємо холодною
водою.
Викладаємо відварені зерна в пакети або контейнери для
заморозки і щільно їх зав`язуємо або
закупорюємо кришками. Поміщаємо заготовку в морозильну камеру.
Термін придатності замороженої кукурудзи сягає від 1 року до
1,5 років, але у нас вона розходиться
під Новий Рік і Різдво в салати святкового столу.
Тож готуйте і заготовляйте і ви із задоволенням!