субота, 10 липня 2021 р.

Молочанську хлібну базу -74 готують до прозорої приватизації

 Державне підприємство «Хлібна база- 74» - це переданий в 2021 році на приватизацію знищений сільскогосподарський об‘єкт у Запорізький області.


Фото Л.Арман. Газета "Таврія"


Елеватор, а згодом – хлібна база - колись було одне з найбільших в Україні підприємств, а  зараз занедбане і не працює понад  10 років. Борги перевищують 120 млн. грн.

 Об’єкт входив до переліку Держрезерву, що не дозволяло раніше залучити інвестиції для його відновлення і запуску.

Це підприємство -  типовий приклад того, що передається Фонду держмайна для приватиації, а також приклад неефективного та корупційного господарювання.

Цими днями заступник голови Фонду держмайна Костянтин Кошеленко зустрівся з головою Молочанської ОТГ Іриною Липкою, щоб обговорити дорожню карту підготовки підприємства до прозорої приватизації, адже в перспективі, після залучення інвестора, воно має стати великим роботодавцем та платником податків.




- Враховуючи, що проблемою опікуються  Молочанської хлібної бази-74 опікуються голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух та народний депутат Павло Мельник впевнений, що нам разом по силах забезпечити підготовку до приватизації непрацюючого підприємства та його маркетування серед потенційних інвесторів, щоб змінити на краще долю цього підприємства та людей, які могли б на ньому працювати, - резюмував Костянтин Кошеленко під час зустрічі з Молочанською міською головою Іриною Липка.

Людмила АРМАН