суботу, 21 вересня 2019 р.

Фоторепортаж. Токмак святкує свій 235-ий рік народження


Сьогодні, 21 вересня святкові заходи з нагоди Дня міста розпочалися на головній площі нашого міста , що була по-святковому вбрана і де розмістилися  різноманітні  локації та фотозони.
Кожний бажаючий міг потрапити у минуле нашого міста, сфотографуватися з елегантними дамами і кавалерами на тлі картини нашого земляка заслуженого художника Валентина Рекуненка.





Неабиякий інтерес у токмачан викликала і фотовиставка зі світлинами старого Токмака, що підготували працівники міського краєзнавчого музею.
Тут же біля площі розгорнуте наметове містечко, де свою продукцію перехожим пропонують СОК «Жовтневе», сировар з Приморська Людмила Іванова, вітамінні настоянки і трав`яні збори Оксани Черняєвої, вироби з кованого металу Олега Якушева, поробки народних майстрів.







Тут же працює  «Творча майстерня під відкритим небом» - майстер-класи від міських бібліотекарів з виготовлення троянд, проводиться   виставка-продаж виробів майстрів творчого об'єднання «Натхнення» Токмацького міського Будинку культури.



 О 10.00 на центральній площі було урочисто відкрито  Другий фестиваль ковальської майстерності «Вогняна квітка», учасників якого привітали міський голова Токмака Ігор Котелевський та секретар міської ради Олександр Чуб. В програмі фестивалю ковалі  демонструють  майстерність працювати з гарячим металом, проводять майстер-класи, кують  авторські елементи до металевої скульптури.








·     

  З 10.00 години вуличні музики - народний фольклорний ансамбль «Веселка», та вихованці і викладачі Токмацької дитячої музичної школи  - біля магазинів «АТБ», «Фаворит», «Рибка» подарували токмачанам концерт і гарний настрій.





      В 12.00 вперше у Токмаку, на боксерському рингу, що був встановлений на площі, відбулися Tokmak battle  - змагання боксерів-аматорів Токмака та Запорізької області в форматі «Білі комірці». Ми вболівали за наших і вони не підвели, особливо радіємо перемозі, що у нелегкому двобої здобув  ветеран спорту, керівник адвокатського бюро Андрій Селіверстов.



н   Наразі свято у розпалі. Далі буде ще крутіше. не пропустіть!!!!
    Людмила АРМАН,
    Михайло АРМАН, фото авторські