суботу, 29 лютого 2020 р.

Ура-а! Нам розблокують супутникові канали, а головне на Токмаччині з`явиться покриття телесигналу Т2


Супутникові канали в Україні будуть розблоковані, після того як їх закодували в кінці січня. З такою ініціативою виступив Володимир Зеленський учора, 28 лютого.
За інформацією Офісу президента, до 16 березня 2020 в Україні через супутник запустять некодовані міжнародні версії загальнонаціональних телеканалів.

А оператори супутникового телебачення Xtra TV і Viasat повинні будуть розробити соцпакети супутникового телебачення з мінімальною абонплатою для соціально незахищених верств населення.
Крім того, до 4 березня планується розширити покриття цифровим телебаченням території України, щоб українські канали стали більш доступними.
Всього в вільному доступі з'явиться близько 20 українських телеканалів. Для комплексного вирішення проблеми з доступом українців до інформації Президент запропонував провайдеру ефірного цифрового телебачення «ЗЕОНБУД» до 4 березня 2020 року вжити заходів для зміни модуляції сигналу. Це розширить покриття цифровим телебаченням на території держави та полегшить доступ населення до телемовлення.
Також «ЗЕОНБУД» до 1 травня 2020 року має забезпечити встановлення цифрових передавачів у 47 населених пунктах України відповідно до раніше взятих зобов’язань. Крім того, оператор повинен модернізувати наявні антенно-фідерні системи для всіх прикордонних територій.