понеділок, 10 травня 2021 р.

Фото і відео. Дякуємо вам, наші Герої

 До 76-ої річниці Дня Перемоги юний акордеоніст-віртуоз, учень Токмацької литячої музичної школи  Владислав Грицун і його викладачка Світлана Утєнкова за сприяння керівника Токмацької організації ПП «Опозиційна платформа – За життя» Андрія Корнієнка і депутатки Запорізької обласної ради Юлії Корнієнко записали відео, що стало музичним дарунком для живих ветеранів війни і нашою пам’яттю про тих, хто загинув у кривавому горнилі Другої світової війни.




Відео записано на військово-братському меморіальному комплексі у селі Благодатне. Тут  з 2005 року у братських могилах перепоховані останки радянських воїнів, які загинули у боях за звільнення Токмаччини від німецько-фашистських загарбників.

Біля Білого лелеки Влад виконав пісню композитора Яна Френкеля «Журавли», одну з кращих і найпопулярніших пісень Расула Гамзатова про війну. Слова цієї пісні  мали конкретну адресу - мільйонам полеглих, які не повернулися з полів Великої  Вітчизняної війни і злетіли у Вічність журавлями.




Біля пам’ятного знаку-гармати юний акордеоність виконав «Темну ніч» - ліричну пісню, написану композитором Микитою Богословським і поетом Володимиром Агатовим в 1943 році для фільму «Два бійця».

Пісня набула величезної популярності і стала в СРСР однією з найбільш улюблених і відомих пісень, створених під час Великої Вітчизняної війни.







А фінальним акордом відео стала  «Катюша» - популярна радянська пісня ( композитор - Матвій Блантер, автор слів - Михайло Ісаковський) , що стала одним  з неформальних символів Великої Вітчизняної війни. Є версія, що саме через цю пісні радянські солдати під час Великої Вітчизняної війни дали назву  «Катюша» бойовим машинам реактивної артилерії, яка зробила неоцінений внесок у Велику Перемогу над нацизмом.

Відео можна переглянути тут



Людмила АРМАН