субота, 29 лютого 2020 р.

Святкуємо Масляну з млинцями


Масляна, або як кажуть за українським звичаєм Колодій, у розпалі. У цей  тиждень традиційно готують млинці та  налисники, у які загортають різноманітні начинки. У кожної господині існує в запасі безліч рецептів млинців – як солодких, так і несолодких. Ми ж пропонуємо вам добірку нових та оригінальних рецептів млинців,  які дуже легко готуються і дуже швидко з’їдаються. Таких млинців Ви ще не куштували! Не вірите? А спробуйте – і повірите.
 Томатні млинці
Інгредієнти

яйця - 3 шт
молоко
олія
борошно - 3 ст ложки
паста томатна - 1,5 ч ложки
цукор, сіль
Начинка:
пів капустини
пів цибулини
чорнослив – 4 шт
сіль
Спосіб приготування
Просіяне борошно змішати з яйцем і молоком, додати томатну пасту, олію, дрібку цукру і солі, ретельно збити до консистенції рідкої сметани.
Випікати млинці на розігрітій сковорідці, змазуючи її час від часу олією. Капусту і цибулю подрібнити та протушкувати на сковорідці.
Зняти з вогню, додати порізаний кубиками чорнослив, посолити і перемішати. На готові млинці викласти начинку і загорнути рулетиками або конвертиками.

Картопляні млинці
Інгредієнти
картопля - 5 невеликих картоплин
борошно - 250 грамів 
молоко - 300 грамів 
яйця -шт
цукор - 1 неповна ст ложка 
часник - 4 зубки
олія - 5 ст ложок 
 сіль
зелень
Спосіб приготування
Картоплю почистити і порізати на шматки. Залити її водою, щоб тільки покрило, посолити і зварити. За допомогою блендера картоплю разом із водою перемолоти на пюре.
До картоплі додати подрібнений часник, борошно, молоко, яйця, цукор, 3 столові ложки олії і сіль.
Тісто розмішати і на півгодини залишити його, щоб постояло.
Сковороду змащувати несильно олією і класти у неї кілька ложок тіста. Не потрібно розтягати млинець на всю сковороду, щоб потім було легше перевернути. Адже тісто делікатне і може порватися. З тієї ж причини рекомендується добре підсмажувати млинець.
Один бік млинців можна посипати зеленню.

Млинцеві рулетики з сиром
Інгредієнти

молоко - півлітра 
яйця -  2 шт
цукор -0,5 ст ложки 
сіль - 0,5 ч ложки
борошно
олія
плавлені сирки – 3 шт
часник, майонез, зелень.
Спосіб приготування
Спочатку готуємо тісто для млинців. Для цього змішуємо борошно, молоко, яйця, цукор і сіль, додаємо 2 столові ложки олії. Тісто має бути рідким. Смажимо тонкі млинці.
Сирки потрібно стерти на тертку, додати 4-5 зубків часнику, 4-5 столових ложок майонезу. Усе ретельно перемішати.
Суміш із сирків розмазувати по всьому млинцеві, скручувати рулетиком. Кожен млинець навскіс порізати на шматочки.
Прикрасити млинцеві рулетики майонезом і зеленню.


Млинцевий пиріг з грибами
Інгредієнти:
молоко - 1 л
яйця курячі 4 шт.
борошно пшеничне 350 г
олія 10 мл
сир плавлений 400 г
гриби печериці 800 г
сіль 4 ч. л.
каррі 4 ч. л.
сметана 200 г.
Спосіб приготування:
Тонко нарізати грибочки.
Обсмажуємо гриби з сіллю і каррі до готовності, протушуємо в сметані. Залишаємо остигати.
Збиваємо яйця.Вливаємо трохи молока, додаємо борошно, помішуючи тісто.
По черзі додаємо молоко і борошно до одержання однорідного рідкого тіста. 
Змащуємо розігріту сковороду половинкою цибулини, яку попередньо занурюємо в соняшникову олію.
Смажимо тонкі млинці - їх виходить приблизно 20 штук.
Збираємо  пиріг. Намазуємо млинець плавленим сиром, викладаємо гриби і накриваємо млинцем. Робимо це з усіма млинцями, поки не закінчиться начинка.


Закуска «Шахівниця»
Інгредієнти:
млинці готові
листя салату,
м'ясо відварне
цибуля , обсмажена на олії
горіхи волоські рубані,
тертий сир
часник (для сирної маси),
майонез,
сіль.
Спосіб приготування:
Печемо тонкі млинці по улюбленому перевіреному рецепту.
Форму для випічки хліба-кірпічек вистилаємо харчовою плівкою, кінці залишаємо звисати по краях. Підготовлену форму викладаємо млинцями внахлест один на одного. 
Далі готуємо рулетки: на кожен млинець кладемо начинку з м'яса, пропущеного через м'ясорубку з обсмаженою цибулею і подрібненими горіхами з подальшим додаванням майонезу , і звертаємо рулетиком.
На лист салату викладаємо сирно-часникову начинку з додаванням майонезу і теж звертаємо в рулетик.
Рулетики викладаємо в шаховому порядку у форму. Чергуємо млинцеві рулетики з салатними до заповнення форми (у 2 або 3 шари).Зверху закриваємо кінцями млинців, якими попередньо вистеляли форму, накриваємо харчовою плівкою і ставимо форму під вантаж не менш ніж на 10 годин.
Перед подачею на стіл форму перевертаємо на плоске блюдо і нарізаємо закуску порційними шматочками.


 Шоколадні млинці
Інгредієнти

яйця - шт
молоко - 1 склянка
вода - 1 склянка
борошно - 6-7 ст ложок 
цукор - 3 ст ложки 
какао - 1 ст ложка 
розпушувач - 0,5 ч ложки
сіль
олія - 3 ст ложки 
Спосіб приготування
Борошно змішайте з какао, вбийте яйця, додайте цукор, сіль на кінчику ножа, розпушувач.
Підігріту воду змішайте з молоком і поступово вливайте до тіста, весь час розмішуючи і стежачи, щоб не було грудочок.
Наприкінці влийте олію, вимішайте.
Черпаком наливати тісто на розігріту сковороду і смажити  млинці  з обох боків.
Подавати з солодкою сирною начинкою, згущеним молоком, фруктами або ягодами
Млинці, які дуже легко готуються і дуже швидко з’їдаються. Їх можна вживати навіть без начинки – вони все одно смачні. Уявіть собі тоді, які вони з начинкою!