Масляна, або як кажуть за українським звичаєм Колодій, у
розпалі. У цей тиждень традиційно готують млинці та налисники, у які загортають різноманітні
начинки. У кожної господині існує в запасі безліч рецептів млинців – як
солодких, так і несолодких. Ми ж пропонуємо вам добірку нових та оригінальних рецептів млинців, які
дуже легко готуються і дуже швидко з’їдаються. Таких млинців Ви ще не куштували! Не вірите? А спробуйте – і повірите.
Томатні
млинці
Інгредієнти
яйця - 3 шт
молоко
олія
борошно - 3
ст ложки
паста томатна - 1,5
ч ложки
цукор, сіль
Начинка:
пів
капустини
пів
цибулини
чорнослив – 4 шт
сіль
Спосіб приготування
Просіяне борошно змішати з яйцем і молоком, додати томатну
пасту, олію, дрібку цукру і солі, ретельно збити до консистенції рідкої
сметани.
Випікати млинці на розігрітій сковорідці, змазуючи її час
від часу олією. Капусту і цибулю подрібнити та протушкувати на сковорідці.
Зняти з вогню, додати порізаний кубиками чорнослив, посолити
і перемішати. На готові млинці викласти начинку і загорнути рулетиками або
конвертиками.
Картопляні млинці
Інгредієнти
картопля - 5
невеликих картоплин
борошно - 250
грамів
молоко - 300
грамів
яйця -3 шт
цукор - 1
неповна ст ложка
часник - 4
зубки
олія - 5
ст ложок
сіль
зелень
Спосіб приготування
Картоплю почистити і порізати на шматки. Залити її водою,
щоб тільки покрило, посолити і зварити. За допомогою блендера картоплю разом із
водою перемолоти на пюре.
До картоплі додати подрібнений часник, борошно, молоко,
яйця, цукор, 3 столові ложки олії і сіль.
Тісто розмішати і на півгодини залишити його, щоб постояло.
Сковороду змащувати несильно олією і класти у неї кілька
ложок тіста. Не потрібно розтягати млинець на всю сковороду, щоб потім було
легше перевернути. Адже тісто делікатне і може порватися. З тієї ж причини
рекомендується добре підсмажувати млинець.
Один бік млинців можна посипати зеленню.
Млинцеві рулетики з сиром
Інгредієнти
молоко - півлітра
яйця - 2 шт
цукор -0,5 ст
ложки
сіль - 0,5
ч ложки
борошно
олія
плавлені сирки –
3 шт
часник, майонез, зелень.
Спосіб приготування
Спочатку готуємо тісто для млинців. Для цього змішуємо
борошно, молоко, яйця, цукор і сіль, додаємо 2 столові ложки олії. Тісто має
бути рідким. Смажимо тонкі млинці.
Сирки потрібно стерти на тертку, додати 4-5 зубків часнику,
4-5 столових ложок майонезу. Усе ретельно перемішати.
Суміш із сирків розмазувати по всьому млинцеві, скручувати
рулетиком. Кожен млинець навскіс порізати на шматочки.
Прикрасити млинцеві
рулетики майонезом і зеленню.
Млинцевий пиріг з
грибами
Інгредієнти:
молоко -1 л
яйця курячі 4 шт.
борошно пшеничне350 г
олія 10 мл
сир плавлений400 г
гриби печериці800 г
сіль 4 ч. л.
каррі 4 ч. л.
сметана200 г .
Спосіб приготування:
Тонко нарізати грибочки.
молоко -
яйця курячі 4 шт.
борошно пшеничне
олія 10 мл
сир плавлений
гриби печериці
сіль 4 ч. л.
каррі 4 ч. л.
сметана
Спосіб приготування:
Тонко нарізати грибочки.
Обсмажуємо гриби з сіллю і каррі до готовності, протушуємо в
сметані. Залишаємо остигати.
Збиваємо яйця.Вливаємо трохи молока, додаємо борошно, помішуючи тісто.
По черзі додаємо молоко і борошно до одержання однорідного рідкого тіста.
По черзі додаємо молоко і борошно до одержання однорідного рідкого тіста.
Змащуємо розігріту сковороду половинкою цибулини, яку
попередньо занурюємо в соняшникову олію.
Смажимо тонкі млинці - їх виходить приблизно 20 штук.
Смажимо тонкі млинці - їх виходить приблизно 20 штук.
Збираємо пиріг. Намазуємо млинець плавленим сиром,
викладаємо гриби і накриваємо млинцем. Робимо це з усіма млинцями, поки не закінчиться
начинка.
Закуска «Шахівниця»
Інгредієнти:
млинці готові
листя салату,
м'ясо відварне
цибуля , обсмажена на олії
млинці готові
листя салату,
м'ясо відварне
цибуля , обсмажена на олії
горіхи
волоські рубані,
тертий сир
тертий сир
часник (для
сирної маси),
майонез,
сіль.
Спосіб приготування:
Печемо тонкі млинці по улюбленому перевіреному рецепту.
Форму для випічки хліба-кірпічек вистилаємо харчовою плівкою, кінці залишаємо звисати по краях. Підготовлену форму викладаємо млинцями внахлест один на одного.
майонез,
сіль.
Спосіб приготування:
Печемо тонкі млинці по улюбленому перевіреному рецепту.
Форму для випічки хліба-кірпічек вистилаємо харчовою плівкою, кінці залишаємо звисати по краях. Підготовлену форму викладаємо млинцями внахлест один на одного.
Далі готуємо
рулетки: на кожен млинець кладемо начинку з м'яса, пропущеного через м'ясорубку
з обсмаженою цибулею і подрібненими горіхами з подальшим додаванням майонезу ,
і звертаємо рулетиком.
На лист салату викладаємо сирно-часникову начинку з додаванням майонезу і теж звертаємо в рулетик.
На лист салату викладаємо сирно-часникову начинку з додаванням майонезу і теж звертаємо в рулетик.
Рулетики викладаємо в шаховому порядку у форму. Чергуємо
млинцеві рулетики з салатними до заповнення форми (у 2 або 3 шари).Зверху
закриваємо кінцями млинців, якими попередньо вистеляли форму, накриваємо
харчовою плівкою і ставимо форму під вантаж не менш ніж на 10 годин.
Перед подачею на стіл форму перевертаємо на плоске блюдо і
нарізаємо закуску порційними шматочками.
Шоколадні млинці
Інгредієнти
яйця - 3 шт
молоко - 1
склянка
вода - 1
склянка
борошно - 6-7
ст ложок
цукор - 3
ст ложки
какао - 1
ст ложка
розпушувач - 0,5
ч ложки
сіль
олія - 3
ст ложки
Спосіб приготування
Борошно змішайте
з какао, вбийте яйця, додайте цукор, сіль на кінчику ножа, розпушувач.
Підігріту воду змішайте з молоком і поступово вливайте до
тіста, весь час розмішуючи і стежачи, щоб не було грудочок.
Наприкінці влийте олію, вимішайте.
Черпаком наливати тісто на розігріту сковороду і смажити млинці з обох боків.
Подавати з солодкою сирною начинкою, згущеним молоком,
фруктами або ягодами
Млинці, які дуже легко готуються і дуже швидко з’їдаються.
Їх можна вживати навіть без начинки – вони все одно смачні. Уявіть собі тоді,
які вони з начинкою!