субота, 22 лютого 2020 р.

Смачно по суботах. Вітамінний сніданок


Салат із цвітної капусти і апельсину
Інгредієнти

цвітна капуста - 1 головка,
апельсини - 2 шт.,
маслини (без кісточок) - 50 г,
оливкова олія - 3 ст. ложки,
апельсиновий сік - за смаком,
 винний оцет - 1 ч. ложка,
зелень петрушки - кілька гілочок,
сіль
 чорний мелений перець - за смаком.
Спосіб приготування
Цвітну капусту розберіть на дрібні суцвіття. Викладіть капусту на деко, перемішайте з оливковою олією, сіллю і перцем. Запікайте 15 хвилин при температурі 230 °С.
Апельсини розберіть на часточки.
Приготуйте заправку з оцту і апельсинового соку.
На тарілку викладіть цвітну капусту, апельсинові дольки і оливки. Полийте заправкою і посипте подрібненою петрушкою.

 Рагу з макаронів та грибів
Інгредієнти
макарони з твердих сортів пшениці - 200 г,
печериці - 500 г,
консервована кукурудза - 1 банка,
цибуля - 3 шт.,
імбир - 2 см,
олія для смаження,
сіль і свіжий мелений перець за смаком.
Спосіб приготування
Макарони відваріть і промийте.
Цибулю поріжте півкільцями. Гриби наріжте невеликими шматочками. Обсмажте гриби з цибулею на олії. Додайте кукурудзу.
Всі інгредієнти змішайте, додайте подрібнений імбир. Тушкуйте на повільному вогні 10-15 хвилин.

Манник з вишнею
Інгредієнти

вишня (заморожена, без кісточок) - 300 г,
манка - 1 склянка,
цукор - 1 склянка,
борошно - скільки знадобиться,
розпушувач - 1 ч. ложка,
молоко - 1 склянка,
мелена кориця - 1 ч. ложка,
цукрова пудра для посипання.
Спосіб приготування
Манку змішайте з молоком  і цукром, залиште на 30 хвилин.
Додайте розпушувач і корицю. Додайте борошна стільки, щоб вийшла консистенція густої сметани.
Тісто викладіть в антипригарну форму. Втисніть в тісто розморожену вишню.
Випікайте 30-40 хвилин при 180 °С. Готовий манник посипте цукровою пудрою.

Козинаки
Інгредієнти
горіхи волоські -100 г.
арахіс -  100 г.
мед бджолиний - 250 г.
цукор -50 г.
Спосіб приготування
Подрібнити горіхи. В каструлі змішати мед з цукром. Поставити на плиту, кип’ятити 15 хв. Всипати в медовий сироп подрібнені горішки та перемішати. Вилити суміш в емальований посуд та розрівняти. Через 10 хв. нарізати на порційні шматки та поставити в холодильник на 10 хв.
Щоб дістати козинаки, потрібно посуд з ними поставити в миску з гарячою водою на кілька хвилин.