Салат із цвітної
капусти і апельсину
Інгредієнти
цвітна капуста - 1 головка,
апельсини - 2 шт.,
маслини (без
кісточок) - 50 г,
оливкова олія - 3 ст. ложки,
апельсиновий сік
- за смаком,
винний оцет - 1 ч. ложка,
зелень петрушки - кілька гілочок,
сіль
чорний мелений перець
- за смаком.
Спосіб приготування
Цвітну капусту розберіть на дрібні суцвіття. Викладіть
капусту на деко, перемішайте з оливковою олією, сіллю і перцем. Запікайте 15
хвилин при температурі 230 °С.
Апельсини розберіть на часточки.
Приготуйте заправку з оцту і апельсинового соку.
На тарілку викладіть цвітну капусту, апельсинові дольки і
оливки. Полийте заправкою і посипте подрібненою петрушкою.
Інгредієнти
макарони з твердих сортів пшениці - 200 г,
печериці - 500 г,
консервована кукурудза - 1 банка,
цибуля - 3 шт.,
імбир - 2 см,
олія для смаження,
сіль і свіжий мелений перець за смаком.
Спосіб приготування
Макарони відваріть і промийте.
Цибулю поріжте півкільцями. Гриби наріжте невеликими
шматочками. Обсмажте гриби з цибулею на олії. Додайте кукурудзу.
Всі інгредієнти змішайте, додайте подрібнений імбир.
Тушкуйте на повільному вогні 10-15 хвилин.
Манник з
вишнею
Інгредієнти
вишня (заморожена, без кісточок) - 300 г,
манка - 1 склянка,
цукор - 1 склянка,
борошно - скільки знадобиться,
розпушувач - 1 ч. ложка,
молоко - 1 склянка,
мелена кориця - 1 ч. ложка,
цукрова пудра для посипання.
Спосіб приготування
Манку змішайте з молоком і цукром, залиште на 30 хвилин.
Додайте розпушувач і корицю. Додайте борошна стільки, щоб
вийшла консистенція густої сметани.
Тісто викладіть в антипригарну форму. Втисніть в тісто
розморожену вишню.
Випікайте 30-40 хвилин при 180 °С. Готовий манник посипте
цукровою пудрою.
Козинаки
Інгредієнти
горіхи волоські -100 г .
арахіс - 100 г.
мед бджолиний - 250
г.
цукор -50 г .
Спосіб приготування
Подрібнити горіхи. В каструлі змішати мед з цукром.
Поставити на плиту, кип’ятити 15 хв. Всипати в медовий сироп подрібнені горішки
та перемішати. Вилити суміш в емальований посуд та розрівняти. Через 10 хв.
нарізати на порційні шматки та поставити в холодильник на 10 хв.
Щоб дістати козинаки, потрібно посуд з ними поставити в
миску з гарячою водою на кілька хвилин.