неділю, 2 лютого 2020 р.

З перших вуст. Вуличне освітлення у приватному секторі Токмака. Що відбувається?

-Відбувається наступне, - пояснив своїм виборцям депутат Токмацької міської ради  Євген Глаз`єв на своїй сторінці у facebook. - На ім'я мера і наших обласних депутатів було направлено офіційне звернення, мовляв, «друзі, вся найскладніша і в'язка робота вже зроблена, тривала вона цілий рік, а саме: проведено аналіз електромереж і опор, підписані всі узгодження, отримані техумови, завершено проектування. Потужності докуплено, трансформатори встановлені. Допоможіть з грошима на монтаж освітлення». Під цим зверненням підписалися майже 1000 жителів приватного сектора, а також депутати міської ради. Відповідь, на сьогоднішній день є тільки від Ігоря Котелевського (фото відповіді додається).


Наше звернення буде направлено на розгляд бюджетної комісії та комісії жкг. В середині лютого депутати розподілятимуть 7,5 млн гривень на соціальні програми і звичайно ж є надія що саме цими грошима буде профінансовано "освітлення".
Тепер трохи цифр. У приватному секторі Токмака проживають приблизно 14 000 осіб (а це половина міста), неосвітленим залишаються приблизно 27 вулиць і провулків, на освітлення цих самих вулиць потрібно, за попередніми розрахунками, в районі 1 млн грн (хоча раніше ця сума була в приблизно 1 , 7млн). Підрахунок наближений до реальності, але не точний. Для точного розрахунку, потрібно щоб підрядник склав кошторис. Вчора на пленарному засіданні я озвучив цифри і звернувся до своїх колег з проханням підтримати фінансування вуличного освітлення для приватного сектора. Разом з тим мер доручив начальнику управління комунального господарства надати депутатам уточнену цифру вже через 2 тижні. На цьому поки ставимо кому. Однак, не раджу розслаблятися. Найкраще, що може зробити кожен небайдужий токмачанин, це зателефонувати знайомому депутату і по-дружньому попросити його підтримати приватний сектор.
Додам, що багато депутатів міськради чудово розуміють, як важливо освітлення для мікрорайонів і готові проголосувати за необхідну суму, - зазначив депутат міської ради Євген Глаз`єв.