субота, 24 липня 2021 р.

Проблема на крові. Шанс відстояти службу крові у Токмаку 50 на 50.

 Так вважає депутатка Запорізької обласної ради Валерія Матвієнко, яка звернулася до депутатів Токмацької міської ради з ініціативою долучитися до проблемного питання і не допустити закриття у нашому місті соціально важливого об'єкта -  структурного підрозділу Запорізького обласного центру служби крові.


Фото Михайла Армана, газета "Таврія"


Де факто станції переливання крові у Токмаку вже декілька років як немає. Натомість, вона  була перейменована і стала  структурним підрозділом Запорізького обласного центру Служби крові. Директорка Центру Світлана Богомаз, враховуючи показники виробничої діяльності у сфері донорства та заготівлі компонентів крові, кадровий потенціал, матеріальні, технічні і фінансові ресурси Токмацького підрозділу служби крові, вважає про відсутність перспектив розвитку донорства крові на Токмаччині  та ініціює закриття   структурного підрозділу Запорізького обласного центру Служби крові у місті Токмак.

- Незважаючи на всі розрахунки і потребу в оптимізації, структурний підрозділ служби крові у м.Токмак має дуже важливе значення для території з чисельністю понад 50 тисяч мешканців ( 31501 – населення міста Токмак, 21330 – населення міста Молочанськ, сіл Токмацької та Молочанської ОТГ).

Вважаю недопустимим закриття такої необхідної структури на території колишнього Токмацького району, адже служба крові у Токмаку, це – врятовані життя людей, 48 спеціалістів, які у разі закриття закладу залишаться без роботи, це – популяризація донорства крові, як доведеного наукою засобу оздоровлення людей, -  зазначила Валерія Матвієнко у своїх зверненнях і до керівництва Запорізького обласного центру служби крові і до обласної ради.

За словами депутатки, на її звернення, керівництво Запорізької обласної ради заявило, що не підтримує закриття Токмацького підрозділу служби крові, а ініціативу директорки  Запорізького обласного центру Служби крові вважає безвідповідальною.

- Як відповіли на моє звернення в обласній раді,  остаточне рішення про закриття підрозділу служби крові у Токмаку ше не прийнято. Шанс відстояти підрозділ служби крові 50 на 50,  - зазначила Валерія Матвієнко. І закликала депутатів Токмацької міської ради долучитися до цього проблемного питання та підготувати відповідне Звернення до можновладців щодо не допущення закриття Служби крові у  м. Токмак.

Людмила АРМАН