середа, 18 березня 2020 р.

Актуально. Токмак - громада, дружня до дітей та молоді


Міський голова Ігор Котелевський підписав Меморандум про наміри та взаємодію між Представництвом Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та виконкомом Токмацької міської ради.
Міський голова Ігор Котелевський та радник міського голови Наталія Криворучко. Фото meriatokmak

Хоч в Україні та Токмаку оголошено карантин, робота не стоїть на місці. Пройшовши довгий та тривалий час виконання усіх необхідних процедурних моментів, місто Токмак, нарешті, отримало право та велику честь укласти Меморандум про наміри та взаємодію між Представництвом Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та виконавчим комітетом Токмацької міської ради щодо участі у програмі «Громада, дружня до дітей та молоді». Програма «Громада, дружня до дітей та молоді» є частиною Програми співпраці ЮНІСЕФ з Урядом України та впроваджується згідно Меморандуму про наміри та взаємодію між Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Фондом ООН у галузі народонаселення (ЮНФПА), Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерством соціальної політики України, Міністерством молоді та спорту України, Уповноваженим Президента України з прав дитини, Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», Асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад», Громадською спілкою «Національна молодіжна рада України», підписаного 29 березня 2018 року.
- Попереду у нашого міста багато роботи, а саме підготовка «Аналітичної доповіді «Про стан забезпечення прав дітей та молоді у місті Токмак» та «Плану дій з реалізації ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді». Але це все заради великої мети - стати дружнім до дітей та молоді, - прокоментувала підписання Меморандуму радниця міського голови Наталія Криворучко.
Нагадаємо, 24 січня 2020 року розпорядженням міського голови Ігоря Котелевського створено робочу групу з підготовки «Аналітичної доповіді «Про стан забезпечення прав дітей та молоді у місті Токмак» та «Плану дій з реалізації ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді».
Починаючи з 1996 року, програма «Громада, дружня до дітей та молоді» допомагає громадам багатьох країн світу сприяти реалізації дітьми своїх прав, передбачених Конвенцією ООН про права дитини. Мережа дружніх до дітей міст та громад в усьому світі об’єднує зацікавлені сторони, які прагнуть зробити свої міста та громади сприятливими для життя дітей та молоді. Завдяки участі у програмі зацікавлені сторони отримують можливість розбудувати більш безпечні, чисті та стабільні міста і громади.