субота, 21 листопада 2020 р.

Будемо жити! Токмацька лікарня отримала мобільні кисневі концентратори для лікування хворих на COVID-19

 Запорізька область отримала 300 кисневих концентраторів, що були придбані за кошти державної субвенції. 20 листопада, вони були розподілені і передані лікарням області. 

- Ми вже розпочали розподіляти цей кисневий мобільний парк на медічні заклади Запорізької області, де лікуються хворі на COVID-19. Зокрема, Бердянськ отримав 35 концентраторів,  Пологи – 20. Василівка – 10, Кам’янка Дніпровська – 13,  Токмак – 18  і т.д.



 Ми розподіляємо ці апарати для того, щоб підтримати медичні заклади, поки вони проводять поточні ремонти та монтують нові централізовані мережі постачання кисню. Крім того, проводиться навчання медичного персоналу щодо правил користування та обслуговування кисневих концентраторів. Чергову партію кисневих концентраторів очікуємо 30 листопада, які також будуть направлені територіям, - прокоментувала ситуацію з киснем заступниця голови Запорізької облдержадміністрації Олена Теряєва, повідомили у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

Щоб медики могли користуватися новим обладнанням, Олена Теряєва організувала проведення онлайн-навчання лікарів медичних закладів, де лікують хворих на COVID, з правил користування кисневими концентраторами.