четвер, 16 квітня 2020 р.

Із сесійної зали без ретуші. Нічо не розумію. Депутати на спільному засіданні комісій вирішили одне, а голові райради на сесії підсунули інше


У захисних масках , хто ще й в гумових рукавичках. Депутати, працівниці апарату районної ради  і журналісти, усі – на безпечній відстані один від одного.
Ось в таких умовах почалося спільне засідання постійних комісій Токмацької районної ради, що вела голова бюджетної комісії Людмила Будовська.  Якщо по трьох питаннях порядку денного позачергової сесії у депутатів не було розбіжностей і вони вирішили їх винести на пленарне засідання. А от четверте питання, що стосувалося умов оплати праці заступника голови Токмацької районної ради Валерії Матвієнко на 2020 рік і було внесено до проекту порядку денного напередодні, знову викликало бурхливе  обговорення. 
Вкотре нагадаю, що це питання не було затверджене на черговій ( так би мовити бюджетній) сесії районної ради, що відбулася 19 грудня 2019 року.   А на позачерговій сесії районної ради 28 грудня 2019 року повноваження заступника голови районної ради Валерії Матвієнко були достроково припинені.
Тому в окремих депутатів і виникали запитання на кшталт, навіщо затверджувати умови оплати праці заступнику голови районної ради повноваження якого припинені?
- Бо з 1 січня ні голова райради, ні бухгалтер не можуть підписувати платежі, - пролунало пояснення  юристки.
Але це не стало переконливим аргументом.
Як це було Ви зможете подивитися  на відео, що монтується
Коли ж на голосування була винесена пропозиція включити до порядку денного позачергової сесії питання про оплату праці заступника голови районної ради, «за» проголосували лише 8 депутатів із 17 присутніх у залі. За результатами голосування  це питання не було включене до порядку денного сесії про що повідомила депутатка Людмила Будовська і передала   голові районної ради Василю Мафтуляку  право відкрити і вести позачергову сесію.
А вже на сесії хтось  підсунув голові райради чергову «свиню» - порядок денний з 5 питань, які він помилково озвучив і які депутати ... прийняли за основу.


Зрозумівши підставу, депутати намагалися виправити помилку, але … їм довелося затверджувати порядок денний із 5 питань. І тільки тому, що  на кошти чекали Токмацька лікарня і Центр первинної медико-санітарної допомоги у Молочанську .
  Заслухавши доповіді начальника управління фінансів Токмацької райдержадміністрації Олени Шевченко депутати внесли зміни та доповнення до рішення районної ради від 19.12.2019 « Про районний бюджет на 2020 рік». Відповідним рішенням зменшені видатки по програмі розвитку фізичної культури і спорту в сумі 57 тис.грн і програмі розвитку культури -76 тис.грн.
Натомість, у зв’язку з пандемією коронавірусу, з метою забезпечення  на Токмаччині протиепідеміологічних заходів у випадках підозри на COVID-19, депутати   збільшили видатки на виконання програми розвитку вторинної медичної допомоги у Токмацькому районі.  170,920 тис.грн були виділені для фінансової підтримки Токмацької багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування, і 46,080 тис.грн -  Молочанському Центру первинної медико-санітарної допомоги .
Депутати також  затвердили Програму  підвищення якості та ефективності виконання представницьких та управлінських  функцій місцевих органів  виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на території Токмацького району  на 2020 рік. Розглянули клопотання щодо надання згоди на передачу окремого індивідуально визначеного майна державної власності до спільної   власності територіальних громад сіл, м. Молочанська Токмацького району
Та внесли  доповнення до  Регламенту роботи Токмацької районної ради сьомого скликання.





    А от рішення з п’ятого  питання «Про умови оплати праці заступника голови Токмацької районної ради на 2020 рік» депутати знову не прийняли. Не вистачило голосів.
Людмила АРМАН