субота, 16 травня 2020 р.

Токмацька порадниця. Сьогодні, для добрих змін у вашому житті гілочку цього дерева занесіть у свій дім


Сьогодні, 16 травня  день Тимофія і Маври (в пам'ять про християнських святих - мучеників Тимофія і його дружини Маври).
  Мавра - молочниця (з цього дня у корів хороші надої жирного густого молока, так як для них починається ситне життя завдяки достатку свіжої соковитої трави);


 Мавра - зелені борщі (з 16 травня наші предки варили зелений борщ вже з нового врожаю щавлю та кропиви).
Як  захистити сьогодні свій будинок за допомогою березових гілочок
 У наших предків  береза ​​була одним з найбільш шанованих дерев. Її назва походить від слова «берегти». Слов'яни вірили, що береза ​​- це Божий дар, який оберігає людину. Вона символізує непорочність, чистоту і світло, має безліч лікувальних і магічних властивостей.

Народ часто використовує березову кору, гілочки і листя для проведення обрядів і ритуалів. Наші предки, коли видавався складний день, був поганий настрій або долала тривога, йшли в березовий гай на прогулянку.
Якщо поруч з вашим будинком росте береза, то у важкій ситуації підійдіть до неї, обіпріться об стовбур, розкажіть про свої проблеми, посидьте поруч кілька хвилин. Берізка забере від вас все негативні емоції.
Майте на увазі, що березова енергетика особливо активна з 6 до 9 години ранку. У житті нас постійно оточує негатив, і щоб від нього захиститися, широко застосовують березові обереги.
Наприклад, в літній час будинок завжди прикрашали букетами з березових гілочок. А коли йшли в лазню, то брали з собою саме березовий віник, щоб похлестать себе і провести як тілесну, так і енергетичну чистку. 

Дуже дієвим оберегом буде береза, посаджена поруч з будинком, вона захистить житло і домочадців від невдач, злих намірів і чорних дій.
Як застосовувати березові гілки
 Зріжте сьогодні кілька березових гілочок. Не забудьте при цьому попросити вибачення у дерева за завданий біль і подякувати йому. 
Застосовуйте гілочки в залежності від своїх потреб:
щоб молодята прожили в злагоді і гармонії довге, щасливе життя, їх треба легенько пошмагати гілочками берези;
тим, у кого є дачні ділянки, городи, сади, треба перед початком сезонних робіт увіткнути в грунт кілька березових гілок. З давніх-давен вважається, що береза ​​здатна наділяти землю родючістю
якщо березові гілочки спалити, попіл потім зібрати і пустити за вітром, то можна залучити до собе безтурботне життя, без проблем і нещасть. 
Жовтий колір в одязі допоможе зупинити чорну смугу
Слов'яни вірили, що 16 травня можна зупинити в житті чорну смугу. Для цього сьогодні потрібно надіти жовтий сонячний одяг. Такий колір прозвали в народі «посмішкою сонця», він асоціюється з яскравими кульбабами, які до цього дня починають цвісти. Жовтий колір вважається одним з найбільш світлих, за яскравістю він поступається лише білому. Одягаючи сьогодні речі жовтого кольору, людина позбавляє себе від труднощів, наповнює своє життя надіями, отримує можливість веселитися і мріяти.
Талісман дня, який буде вам допомагати
 Талісманом 16 травня є вироби з хризоліту. Вважається, що сонце наділило цей камінь особливою силою, він є потужним захистом від впливу злих духів і чорної магії. Найбільш ефективна дія хризоліта в золотому обрамленні. Свого власника такий амулет позбавить від небезпеки, ворогів, нервового напруження і заздростей.