пʼятниця, 10 липня 2020 р.

Стоп коронавірус. Сьогодні у Токмаку перевіряли перукарні, ринок і «стєкляшки». Що виявила перевірка


10 липня пройшла чергова перевірка роботи в умовах адаптивного карантину закладів громадського харчування, магазинів продовольчих товарів, перукарень і центрального ринку міста Токмак.
У складі групи перевірки були: начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Вільнянського районного управління ГУ Держпродспоживслужби Лариса Валуненко,  фахівець відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Токмацького районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Запорізькій області Ольга Сікорська, ветеринарний лікар відділу безпечності та якості харчових продуктів та ветеринарної медицини Наталія Зікрач, капітан поліції Сергій Номеровченко, журналіст міськрайонної газети «Таврія» Михайло Арман.
На тлі виявлення нових випадків коронавірусної хвороби в Запорізькій області та Україні, з посиленням нагляду за дотриманням санітарних вимог, підприємці, власники магазинів, торгових точок  проявляють відповідальне ставлення за дотриманням карантинних вимог.
При вході у магазин «Ковбас Маркет» була розклеєна попереджувальна інформація для покупців, графік вологого прибирання. А в приміщенні магазину на окремому столі були в наявності дезінфікуючі засоби, окрема тара для утилізації використаних масок. Продавчині «Ковбас Маркету»  працювали у захисних масках, рукавичках.


Єдиним зауваженням з боку фахівців Держспоживслужби  до роботи магазину -  відсутність відповідного тимчасового маркування для перебування покупців у  черзі з дотриманням соціальної дистанції не менше 1,5 метра.
У перевіряючих не було претензій у роботі магазинів «Наша Ряба» та ФОП  Носач  по вулиці Центральна 42 А. Працівники магазину ведуть журнал вологого прибирання, є інформація для відвідувачів та необхідне маркування соціальної дистанції на підлозі.







Не було зауважень до роботи магазинів «Перша пекарня, IQ піцца», «Кега», перукарні «Анет», які виконують карантинні заходи.
Незначні порушення санітарних норм були виявлені у роботі магазинів «Чудо піч», «Магазин м`яса», магазині іграшок, «Модний.ua»



Мобільна група контролю за дотриманням карантинних вимог завітала до директора міського ринку Олександра Шпагіна, з яким  провели конструктивну розмову. 
Олександр Шпагін  зазначив, що працівники роблять все можливе щоб на ринку  виконувалися карантинні  вимоги. Але є окремі відвідувачі, які не розуміють відповідальності, і не дивлячись на попередження при вході, проходять на територію ринку без захисних масок, на прилеглій до ринку території організовують стихійну торгівлю.
Саме за ці, як зазначили перевіряючі,  систематичні порушення директору міського ринку на цей раз виписано протокол.
Всього протягом дня було перевірено 13 об`єктів, виписано 6 протоколів про порушення санітарних норм згідно статті 42  КУпАП, що встановлює штрафи від 102 до 425 грн для посадових осіб. 
Михайло АРМАН,
фото автора