Свята Державного Прапора і День Незалежності подарували нам
три дні вихідних, а з ними - можливість в останні дні літа відпочити з родиною на природі і приготувати шашлик. На пікнік до шашлику ми
пропонуємо вам рецепти закусок на грилі, які можна приготувати нашвидкоруч і порадувати ними і ваших рідних, і гостей.
Овочі на грилі
Інгредієнти
баклажани - 3 шт.
болгарський
перець - 5 шт.
помідори - 5 шт.
шампіньйони - 300 г .
сіль, перець,
спеції
олія
оцет для маринування
Спосіб
приготування
Перець очищуємо від насіння, ріжемо невеликими шматками.
Баклажани та помідори розрізаємо на кільця, гриби лишаємо цілими(якщо дуже великі,
можна навпіл).
Для маринаду змішуємо сіль, перець, олію, оцет та
спеції.
Заливаємо соусом овочі, перемішуємо та залишаємо на годину
маринуватись.
Після чого, викладаємо овочі на гриль, перевертаємо через
кожні 5 хвилин.
Брускета з помідорами
і сиром гриль
Інгредієнти
білий хліб - 200 г .
бринза - 150 г .
помідори - 5 шт.
олія - 3 ст. л.
часник - 3
зубчики
Спосіб приготування
Помідори нарізаємо кільцями. Бринзу нарізаємо по розміру хліба
На розігрітій сковорідці обсмажуємо хліб з обох боків до
золотистості.
Як хліб трішки охолоне натираємо часником та змащуємо
оливковою олією.
Потім, на тій сковорідці смажимо помідори та бринзу також з
обох сторін.
На готовий хліб викладаємо решту інгрідієнтів.
Лаваш з сиром сулугуні на грилі
Інгредієнти
лаваш- 3
шт.
сир сулу гуні - 300 г .
масло вершкове - 60 г .
зелень - 1
пучок
перець молотий
за бажанням
Спосіб
приготування
Сир натерти на тертці. Зелень
дрібно порізати.
Змішати сир з зеленню, додати за бажанням молотий чорний перець.
Лаваш розрізати навпіл, змастити маслом, виложити частину
начинки та згорнути в конверт.
Виложити на решітку, та запікати на грилі з обох сторін до
золотистості.
Яєчний рулет з грибами та зеленню
Інгредієнти
яйця – 2 шт
гриби свіжі - 100 г .
зелень
сіль, перець та олія
Спосіб
приготування
Яйця збити до однорідності, та посмажити млинці,
Порізані гриби обсмажити, додати зелень та спеції.
На невеликі омлетики викласти начинку, та загорнути в
рулетики.
Закуска із листкового тіста та бекону
Інгредієнти
листкове тісто - 500 г .
бекон - 150 г .
зелена цибуля - 50 г .
Петрушка - пучок
Спосіб
приготування
Тісто розморозити, трішки розкатати та нарізати квадратиками
розміром 5×5 см.
Бекон нарізаємо такими ж шматками як і тісто.
Шматки бекону викладаєм на тісто. Складаємо майже навпіл та
нанизуємо на шпажки.
Викладаємо шпажки так, щоб вони ледь торкались деко,
випікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Готові шашлички посипаємо нарізаною зеленню.