четвер, 20 серпня 2020 р.

Відео і фото. Депутати Токмацької міської ради не підтримують зміни до закону про місцеве самоврядування щодо розпорядження землями комунальної власності


І одноголосно прийняли Звернення до Верховної Ради України

20 серпня за участі 26 депутатів із 34 обраних відбулася чергова сесія Токмацької міської ради. За пропозиції депутата Віктора Загуменного народні обранці внесли до порядку денного і першим розглянули Звернення до Верховної Ради України.
Як пояснив Віктор Загуменний, у Верховній Раді України зареєстровано проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо розпорядження землями комунальної власності» № 3801 авторською групою народних депутатів фракції «Слуга народу» під головуванням А. Клочко. 
Законопроєктом пропонується запровадити голосування кваліфікованою більшістю у дві третини голосів від загального складу ради для прийняття рішення з питань розпорядження земельними ділянками комунальної форми власності.
Прийняття цього законопроєкту може паралізувати процес прийняття місцевими радами рішення з питань розпорядження комунальними землями. Це торкнеться і прав громадян, які відповідно до Конституції України і Земельного Кодексу України мають право на набуття власності та на отримання у постійне чи тимчасове користування земельних ділянок.
На законодавчому рівні запроваджено імперативний мандат депутата, тобто залежність депутата від позиції фракції чи партії, і в такому випадку під час вирішення будь-якого питання депутат не є вільним у своєму виборі. З огляду на такі обставини, питання розпорядження землями громад перестане бути питанням забезпечення прав громадян та юридичних осіб на володіння чи користування земельними ділянками, а стане виключно політичним питанням, що призведе до чисельних порушень законодавства. Підірве авторитет громадян до місцевого самоврядування і держави.
 З огляду на зазначене, депутати Токмацької міської ради одностайним голосуванням прийняли  до  Верховної Ради України звернення  не  допустити включення до порядку денного сесії Верховної Ради проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо розпорядження землями комунальної власності» №3801 як такого, що несе загрозу реалізації громадянами нашої країни своїх конституційних прав.
Як це було, дивіться на  на відео

Людмила АРМАН,
Фото і відео авторки